Gólyahír

2022.06.14. 15:24

Love story Dömösön: ismét visszatért sérült párjához Szofi, a gólyalány

Szofi évek óta hűséges párjához, Macushoz, a sérült gólyához. Bár a telet Afrikában tölti, de minden tavasszal hazatér szerelméhez...Idén sem volt ez másként, és meg is lett szerelmük gyümölcse...

Kemma.hu

Forrás: BirdMania

A dömösi madármentőktől, Marton Andráséktól ismét örömhír érkezett: röpképtelen, náluk élő gólyájukhoz, Macushoz visszatért a párja, Szofi. A gólyák 2017 óta alkotnak egy párt,  azóta töretlen a szerelmük. Majd' minden évben születnek fiókák is, idén például öt kis gólyával örvendeztette meg a párját Szofi.

Történetük érdekessége, hogy Macus  röpképtelen, így állandó lakó a dömösi madármentőknél. 2016-ban lőtt sebbel került Márton András madármentőhöz. Akkor az állatorvos kioperálta belőle a golyót. Az életét megmentették, de sajnos kiderült, nem tud többé repülni. 

Szofival 2017-ben találtak egymásra, miután Marton Andrástól kaptak egy fészket. A gólyalány minden évben hódol ösztöneinek és elrepül Afrikába, ám amint itthon elérkezik a tavasz, Szofi hazatér Macushoz.

Mint Marton András a Borsnak elmondta, szinte minden évben ugyanúgy zajlik az egymásra találás.

– 2017-ben például napra pontosan úgy fészkeltek, mint idén. Most április 7-én 14 óra 22 perckor landolt a kertünkben lévő költőhelyen Szofi, akit Macus már jó ideje várt, jelezve mindezt a fészek folyamatos rendezgetésével. Ez már az ötödik alkalom, hogy egészségesen hazatért hozzánk, párjával nem is húzták az időt, nekifogtak a szerelmeskedésnek – osztotta meg a szerelmesek titkait a madármentő.

 

Címkék#gólyák

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában