Programajánló

2022.08.11. 19:19

Hideg sörkülönlegességek, zamatos borok, vágtázó lovasok: 7+1 kiváló program a hétvégére

Ezen a hétvégén is csak az fog unatkozni, aki nagyon akar. Péntektől vasárnapig számos színes rendezvény vár rátok Komárom-Esztergom megyében.

Kemma.hu

Forrás: Síkvölgyi Lovarda/Facebook

1. Síkvölgyi Lovasnapok

Augusztus 13-14-én rendezik a 13. Síkvölgyi Lovasnapokat a Síkvölgyi Lovardában. Szombaton fogatos baráti találkozóval, ólomöntéssel, íjászattal, fajátékokkal, kézműves foglalkozásokkal,  lovaglási lehetőséggel várják a családokat, érdeklődőket.

Délután 3 órától a Síkvölgyi Lovarda karüsszelje, a Múltunk és Jövőnk Egyesület bemutatója, a Kassai Lovasíjász Iskola - Brázik törzs bemutatója, a Síkvölgyi Lovarda tenyészetének és az Eszterházy Lovasklub Egyesület sportolóinak bemutatkozása, illetve Lugosi Noémi trükklovas bemutatója lesz látható a lovaspályán.

Vasárnap pedig regionális díjugrató verseny lesz. A helyszínen büfé várja a látogatókat, a belépés szombaton és vasárnap is ingyenes, áll a sikvolgyilovarda.hu-n.

2. Monostori Falunap sztárfellépőkkel

Színes, zenés, szórakoztató programokkal vár mindenkit a Monostori Kulturális Egyesület augusztus 13-án szombaton, a 27. Falunapon. A programokat a koppánymonostori Dózsa György Művelődési Ház új, fedett teraszán rendezik 14 órától. Kőrösi Flórián, a Monostori Kulturális Egyesület vezetője elmondta, két év kihagyás után rendezik meg a várva várt falunapi programsorozatot, melyet az új, 200 négyzetméteres, térkövezett fedett teraszon tartanak meg, melynek átadójára is most szombaton kerül sor.  

A 27. Falunapon minden korosztály talál majd számára kedves zenei programot. A délután első fellépője  14 órakor a gyerekek, családok kedvence Farkasházi Réka és a Tintanyúl Zenekar. Őket a Dívák, azaz Détár Enikő, Fésűs Nelly, Ladinek Judit fantasztikusnak ígérkező műsora követi. 16 órától már Mészáros János Elek a színpadon, operett slágerekkel, nótákkal, a 2012-es Csillag születik győztesét a fiatal mulatós sztár, Henna követi. 18 órakor Király Linda műsorával folytatódik a program. 

19 órától Kollányi Zsuzsival bulizhatunk, 20 órától pedig a fiatalok kedvence, a népszerű rapper, Alee érkezik a monostori Falunapra. 21 órától pedig DJ Bedecs pörgeti a lemezeket egészen hajnal kettőig. A zenés műsorok mellett, helyi amatőr festők illetve egy fotókiállítás is látható lesz a Művelődési házban. Emellett kirakodóvásár és ugrálóvár is színesíti a 27. Falunapot.

Monostori Falunap
Forrás: Facebook/Komárom

3. Nyáresti romantikus gitárest az alsógallai művelődési házban

Augusztus 13-án szombaton akusztikus gitérestet tartanak a tatabányai József Attila Művelődési Házban. Mint az esemény Facebook-odalán írják, ez egy hagyományos program, amely lehetőséget teremt a gitárosoknak a bemutatkozásra, közös zenélésre.

Közreműködnek: Járóka Béla, Törőcsik Attila, Törőcsik Ákos, Gerencsér Károly, Orbán Gábor és Páter Zoltán Luciano.

4. Wake&Stake ft. Moni BBQ party Tatán, a  Monoszkóp Kultúrbisztró és Művészeti Galériában

A Zsigmondban debütált Wake&Stake, ahol ezúttal egy Monoszkópos BBQ party-n füstölög majd! Az este folyamán ínycsiklandó kolbászokat cuppogtathatnak a vendégek és fenséges pulled pork BBQ-t kóstolhatnak hogy később ne menjen a szomjúság kárára az éhség. A menüsorban olyan ínyencségek szerepelnek, mint a pulled pork BBQ, és a coleslaw saláta, de lesz bajor sült kolbász, vaddisznóból és marhahúsból készült sültek, melyek mellé kiváló italok is dukálnak. 

Időpont: augusztus 13. szombat, kapunyitás: 16 óra, kezdés: 19 óra. A zenét dj-k szolgáltatják, a belépés ingyenes, a hangulat garantált! Asztalfoglalásra facebook üzenetben van mód az érdeklődők számára. 

5. Szép Nyári Nap - Neoton musical a Monostori Erődben

Kétszázhúsz felett, Santa Maria, Don Quijote, Pago Pago, Ha szombat este táncol, Tini-dal, Holnap hajnalig, Vándorének. Ugye mindenkinek ismerősek ezek a slágerek? A hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek sikerzenekara, a Neoton dalairól van szó, melyek nagyszerű alapul szolgálnak a Szép nyári nap – a Neoton musicalhez, amelyet a Magyarock Dalszínház állít színpadra a Monostori erődben.

Szép nyári nap
Forrás: Facebook/Magyarock Dalszínház

6. Harmonikaszó Ricsivel, Dunaszentmiklóson

Finom, zamatos borok, jó zene és fergeteges hangulat: a nagy sikerre való tekintettel, augusztus 12-én ismét zenél a Kősziklás Borteraszon Herczog Ricsi dunaszentmiklósi harmonikás.

7. Sárközi Anikó festőművész kiállításmegnyitója a Kuny Domokos Múzeumban

A Kuny Domokos Múzeum szervezésében nyílik meg augusztus 13-án, 17 órakor Sárközi Anikó festőművész „Korlátok” című kiállítása a Tatai Várba. A tárlatot Kövesdi Mónika művészettörténész nyitja meg . A nagyközönség a Tatai Barokk Fesztivál nyitónapján vehet részt a kiállításmegnyitón.

 Sárközi Anikó festőművész a Grotta díjazottjaként nyerte el a jogot, hogy festményeivel a Vártorony kiállítótérben is bemutatkozhasson. A tárlat szeptember 11-ig tekinthető meg a Vármúzeum nyitvatartási idejében, keddtől vasárnapig, 9 és 17 óra között. 

Sárközi Anikó kiállítása
Forrás: Facebook/Kuny Domonkos Múzeum

+1. Komáromi Sörnapok

Kézműves sörökkel, élő rockzenével és finom ételekkel várnak minden érdeklődőt az észak-komáromi bástyák alatt, augusztus 11-én és 12-én a Wine Gardenben, a Hatos bástyában. A két nap során a klasszikus, ám újra hódító 73-as Zlatý Bažant/Aranyfácánja és a Krušovice 11% mellett meg lehet kóstolni az ógyallai sörgyár idei újdonságát, az IPA-t. 

Ami a zenei kínálatot illeti: pénteken az észak-komáromiak egyik népszerű, kedvenc zenekara, a Locomotiv Revival Band lép színpadra. A szombat estét rockosabbra hangolták, hiszen elsőként a Status Que Tribute, majd a Reckless Roses, azaz a Guns’n Roses Tribute zenekar gondoskodik a kiváló hangulatról, írták az esemény Facebook-oldalán.

Sörnapok Komáromban
Forrás: Facebook/Wine Garden

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában