Első hely

2022.07.05. 17:30

Remekeltek az oroszlányi tűzoltók a versenyen - a tatabányaiak is megmutatták tudásukat (fotók)

A XIII. Országos Tűzoltószakmai Vetélkedőn az önkormányzati tűzoltósági csapatok közül az Oroszlány Önkormányzati Tűzoltóság gárdája végzett az első helyen. Czupár Tamás, Senkár József, Palotai Bence és Pintér Dávid képviselte a csapatot.

Wágner Zsanett

Forrás: BM OKF

Fotó: Szoke Peter

Ahogy a budapesti BOK Csarnokban megtartott ünnepélyes eredményhirdetésen elhangzott, ennek a versenynek nincsen vesztese. Minden résztvevő nyert rajta, mégpedig tapasztalatot, barátságokat, és a jól elvégzett munka örömét. Az oroszlányiak az országban található hatvan önkormányzati tűzoltóparancsnokság tagjai közül teljesítettek a legjobban. A Tatabányai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság csapata 5. helyezést ért el az országos megmérettetésen.

A többi kategóriában nem sikerült helyezést elérnie szűkebb hazánknak. A létesítményi tűzoltóságok közül a VÉD-SZ Kft. Dunaferr Tűzoltóság lett az első, az önkéntes tűzoltóságok kategóriájában pedig a Martonvásár Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata lett a legkiválóbb, írta a katasztrófavédelem.

Fáradtan, de elégedetten sorakoztak fel a versenyzők péntek délután, hogy megtudják, három napos küzdelmük milyen eredménnyel zárult. A csapat és az egyéni versenyszámok alaposan megdolgoztatták a tűzoltókat: a tűzoltóknak a szakmai feladatokon túl a hőséggel is meg kellett küzdeni. Mindemellett fontos szempont az is, hogy minden tapasztalat nyereséget hordoz magában, jelentette ki a rendezvény elöljárója, Erdélyi Krisztián dandártábornok, műveleti főigazgató-helyettes. A tábornok hangsúlyozta azt is, hogy a feladatok teljesítéséhez nemcsak szakmai ismeret és alapos háttértudás kellett, hanem azonnali helyzetfelismerés és cselekvés is. Szintén vizsgázott a csapatmunka és az összetartás. A verseny harmadik napján az egyéni versenyszámokban indulók azonban már csak magukra számíthattak.

Húsz éve alakultak - Két évtizeddel ezelőtt alakultak az oroszlányi önkormányzati tűzoltók, amit családi összejövetellel ünnepeltek a közelmúltban. A laktanyában habparti és kutyás bemutató várta az érdeklődőket, de főzőversenyt is rendeztek. Lazók Zoltán polgármester, aki egyben az oroszlányi tűzoltó-parancsnokság elnöke is, számgyertyával tűzdelt tortával kedveskedett a lánglovagoknak. A  hivatalos ünnepséget később tartják.

Az országos vetélkedőn remekeltek a bányászváros lánglovagjai. Az összetett csapatversenyben az első helyezést érték el, az irányítók versenyében Czupár Tamás a 4. helyen végzett, míg a nem hivatásos gépjárművezetők (önkormányzati, önkéntes és létesítményi tűzoltók közül) egyéni kategóriájában Senkár József a 8. helyezést szerezte meg. Az egyéni versenyt beosztotti kategóriában Windischmann Dávid őrmester nyerte Baranyából, őt Slíz Krisztián törzsőrmester követte Borsod megyéből, míg a Komárom-Esztergom megyei Síkos Károly Álmos őrmester lett a harmadik helyezett.

Minden napra jut feladat - Szabó Imre parancsnok korábban nyilatkozott lapunknak. Elmondta, az állományba 18 főállású munkatárs tartozik. Illetékességi területük szerint Bokodra, Dadra és Kecskédre vonulnak riasztáshoz, természetesen Oroszlány mellett, de ha szükséges, segítenek a megyeszékhelyen és Pusztavámon is. Telefonos megkeresésünk alatt sem tétlenkedtek az oroszlányi lánglovagok: a Tópart utcába vonultak a hétfő délelőtti órákban, ahová fakidőlés miatt riasztották őket. 

Különdíjat kapott a legjobban teljesítő Győr-Moson-Sopron megye csapata, valamint a legjobban teljesítő létesítményi tűzoltóság, a VÉD-SZ KFT. Dunaferr Tűzoltóság. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában