Tájékoztatás

2022.07.25. 15:39

Koronavírus: látogatási tilalmat rendeltek el a tatabányai és a tatai kórházban

Az esztergomi kórház után a tatabányai intézményben és tatai telephelyén is teljes körű látogatási tilalmat rendelt el a vezetőség.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Szent Borbála Kórház

A Szent Borbála Kórház honlapján adott tájékoztatást arról, hogy a koronavírus okozta fertőzések emelkedő száma miatt  július 26-tól az intézményben és annak tatai telephelyén visszavonásig teljes körű látogatási tilalmat rendeltek el. Mint írják, a tilalom alatt az alábbi esetekben a megfelelő védőfelszerelés használata mellett biztosítják a látogatást:

  • A súlyos állapotú, végstádiumú beteg esetében az általa megjelölt személy mellette tartózkodjon.
  • Kiskorú beteg esetén a szülője, törvényes képviselője, illetőleg az általa, vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodjon.
  • A szülő nő vonatkozásában az általa megjelölt nagykorú személy a vajúdás és a szülés alatt folyamatosan vele lehessen.

Nem a tatabányai kórház az első megyei intézmény, ahol elrendelték a látogatási tilalmat. Ahogy arról már korábban beszámoltunk, az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban már július 20. óta nem lehet látogatni a betegeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában