Testületi ülés

2022.07.24. 08:55

Kiülő terasz épülhet a Cseke-tó partjára

Rendkívüli ülést tartott a tatai önkormányzat. Kiderült, a Városgazda ügyvezetője ideiglenesen az eddigi cégvezető, Szám Nikolett lesz.

Kemma.hu

Forrás: Kemma.hu

Az ülésen elfogadták a Szociális Alapellátó Intézmény által biztosított szociális étkeztetési ellátás díjainak felülvizsgálatát. Az intézmény jelenleg csaknem 120 tatai és dunaszentmiklósi időskorúnak szervezi a szociális étkeztetést. Minthogy új szolgáltató lép az étkezési ellátásba, a jövőben a jövedelemtől függően 500, 750, 1000 és 1190 forintos áron, illetve 250 forintos kiszállítási díj ellenében lesz lehetőség a házhoz szállított kétfogásos ebédre. A tata.hu tudósításában olvasható: a személyes átvétel lehetősége a továbbiakban is megmarad, ez esetben a 250 forintos díjjal nem kell számolni.

Döntöttek a Cseke-tó mellett található ingatlan fejlesztésével kapcsolatos tervekről. Az ingatlan korábban a teniszklub által használt büfé és öltöző épülete volt. A testület egyetértett azzal, hogy a korábbi bérlő a Kreal services Kft., az általa alapított KrealPlan Kft. részére a bérleti jogot átadja. A képviselő-testület egyhangúlag elfogadta és támogatta a bemutatott felújítási terveket. Ennek alapján várható, hogy hamarosan megújul és teljesen átalakul az épület, a tó felőli oldalon kiülő terasz is épül.

A továbbiakban döntés született a Május 1. úton található önkormányzati ingatlan, és a Bajcsy-Zsilinszky utca körforgalom felőli részénél lévő telekrész cseréjéről.

Tárgyalta a város vezetői a tatai 7-es számú felnőtt háziorvosi körzetről is. Az Egészségügyi Alapellátó tartós helyettesítéssel oldotta meg a háziorvosi ellátást. Augusztus 1 -től dr. Bartha Levente tölti be a háziorvosi praxist, immár tartós jelleggel.

A képviselők a Városgazda ügyvezetőjének, Acsai Zoltánnak a testülethez intézett kérését is tárgyalták, az ügyvezetői jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetéséről. Az ügyvezető megköszönte az itt eltöltött több mint hat esztendőt, ugyanakkor elmondta, hogy másik területen kíván dolgozni. Az ügyvezetői feladatok ideiglenes ellátásával a cégvezetőt, Szám Nikolettet bízta meg a testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában