Diplomaátadó

2022.07.22. 17:30

Hálát adtak Esztergomban a végzős hallgatókért

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara (BTK) pénteken a városban tartotta diplomaátadó ünnepségét, mely hálaadással kezdődött a bazilikában.

Walczer Patrik

A Te Deumot éneklik a végzős hallgatók

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Az összejövetelen köszöntötték Hernádi Ádám polgármestert, Erős Gábor országgyűlési képviselőt, Főtisztelendő dr. Kuminetz Géza rektort és dr. Birher Nándor Máté dékánt is. Jelen voltak továbbá dr. Nemesi Attila László tanulmányi, dr. Kőszeghy Miklós tudományos és kutatási, dr. Major Balázs külügyi és társadalmi kapcsolatokért felelős, illetve dr. Kozma Gábor lelkiségi ügyekért felelős dékánhelyettesek is.

Elsőként dr. Kuminetz Géza mondott köszöntőt, melyben kiemelte, hogy hálát kell adnunk azért, hogy itt lehetünk és készen állunk arra, hogy a családunkért, nemzetünkért, Isten ügyéért valami szépet és nemeset tehessünk. Hozzátette: ne felejtsük el azt a megszolgálhatatlan hitet, reményt, szeretetet, amit szüleinktől, tanítóinktól, egyházunktól, vezetőinktől és a Jóistentől kaptunk.

 A Pázmány Péter Katolikus Egyetem diplomaosztója Esztergomban
Dr. Kuminetz Géza köszönti a friss diplomásokat
Forrás: Walczer Patrik / 24 Óra

A könyörgések, majd a legősibb hálaadó ének, a Te Deum eléneklése után dr. Birher Nándor Máté mondta el gondolatait. Ismertette, hogy a 2021/22-es tanév tavaszi félévében 604 hallgató tett sikeres záróvizsgát olyan területeken, amelyeken az ember magát, a közösséget és a társadalmat helyezi középpontba.

Hernádi Ádám szerint a felsőoktatásban eltöltött időszak a végzősök számára a tudás és az élmények mellett a fiatal lét gyönyörű, sokszor laza, sokszor komoly, de ember- és illemformáló éveit is egyformán jelentik. Reméli, hogy a most diplomát szerző hallgatók közül minél többen itt maradnak a városban, és helyben kamatoztatják tudásukat.

Velez Vilmos, a BTK hallgatói önkormányzatának elnöke kijelentette: a Pázmány egy olyan közösség, amely a katolikus értékek fényében befogad, erőt ad, mosolyt csal az arcokra, felejthetetlen élményeket nyújt, illetve életre szóló barátságokat hoz létre.

A rendezvény hálaadással, valamint a Boldogasszony anyánk című régi magyar ima eléneklésével zárult, majd a Szent Adalbert Központban mintegy 370, alap- vagy mesterképzést végzett hallgató vehette át a diplomáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában