Látogatóközpont

2022.07.31. 10:00

Épül a Fellegpark a visegrádi Mogyoró-hegyen

Az ország leglátogatottabb erdőterületeit kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. jelentős, az aktív kikapcsolódást segítő fejlesztéseket valósít meg Visegrádon.

Kemma.hu

A Fellegpark fogadóépülete a Mogyoró-hegyen (látványterv)

Forrás: parkerdo.hu

A Fellegpark elnevezésű erdei turisztikai komplexum a Park­erdő kezelésében álló leglátogatottabb Visegrád környéki turistacélpontokat fogja össze. Ezek egyike a Mogyoróhegyi Ökoturisztikai Park. Az építési-felújítási munkák előkészítéseként a munkaterületet kerítés biztosítja, így a Mogyoró-hegyi vadaspark és a Mócsay-tanya körbekerített épületegyüttese csak a Mogyoróhegy Étterem felől közelíthető meg, illetve ezen a területen folyamatos munkavégzésre számíthatnak az ide látogatók.

A tervek szerint megújul a Mogyoró-hegyen lévő régi vadbemutató kert, új kifutók épülnek, valamit a Mócsay-tanya mellett új karámrendszert hoznak létre, melyben őshonos háziállatokat mutatnak majd be. Mindehhez állatsimogató csatlakozik. A területen található játszótér teljes cseréjére is sor kerül korszerű, 21. századi színvonalú eszközökkel és berendezéssel.

Fellegpark - A Pilisi Parkerdő Zrt. mint felelős erdőgazdálkodó feladatai közé tartozik az erdők természeti értékeinek megőrzése és megújítása. Ugyanakkor a Budapest környéki erdők turisztikai, ökoturisztikai jelentősége is megnőtt, különösen a Covid-járvány kitörése óta. A látogatók száma egy év alatt 30 százalékkal nőtt, és a Parkerdő 2021-ben, egyetlen év alatt 30 millió (!) látogatást rögzített. Éppen ezért minél szélesebb körnek kell biztosítani az erdőlátogatást. 

Továbbá megújul a teljes erdei infrastruktúra, új sétautak, padok, pihenőhelyek létesülnek, és megújulnak a terület információs táblái is. A Mogyoróhegyi Ökoturisztikai Park fejlesztése során megépül a fogadóépület, valamint a Mócsay-tanya épületében tematikus interaktív kiállítótér, illetve az erdei gasztronómiát bemutató vendéglátó egység épül ki.

Az építkezés jelenlegi fázisában a Mogyoró-hegyi komplexum szabadon látogatható, azonban a területet védőkerítéssel vette körül a kivitelező, így oda csak a Mogyoróhegy Étterem, a leendő főbejárat felől lehet belépni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában