Kihívás

2022.07.21. 16:38

Bárki által látogatható az éjszakai horgászverseny Tatán

Újabb különleges kihívás elé állítja a Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület a vállalkozókedvű horgászokat szombaton. A Cseke-tónál este 6 órakor gyülekezhetnek a sporthorgászok az Éji páros 2022 elnevezésű versenyre, amely 20 órakor dudaszóra indul, és 12 órán keresztül lehet majd pecázni.

P. J.

A rendezvény nyílt, bárki által látogatható és free-style jellegű, azaz a horgászmódszerre, csalira és etetőanyagra nincs megkötés.

Forrás: Shutterstock

Kérdezhetnénk, hogy van olyan „elvetemült”, aki 12 órán keresztül képes várni a szerencséjére? Olyannyira van, hogy a verseny kiírását követő három óra alatt, elkelt a 27 páros számára kínálkozó lehetőség, beteltek a meghirdetett horgászállások. Mivel rendkívül eredményesen lehet a Csekén horgászni, így nem csoda a nagy érdeklődés. Azaz mind az egyesületi tagok, mind a vendéghorgászok egyaránt vállalták a korántsem könnyű megmérettetést.  Ráadásul a zsákmányolt halak – úgy darabszámban, mint méretben – biztosítják minden résztvevő számára a nagyszerű horgászélményt és kikapcsolódást. A halak táplálkozásuk során folyamatos mozognak a mederben, ami a nyári melegben inkább az esti, éjszakai, illetve kora reggeli órákra összpontosul. Az egyesület nemrég rendezte meg a Nappali páros 2022 elnevezésű versenyét, amelyen több mint 1000 kilogramm pikkelyest akasztottak meg az indulók.

– Időközben 20 mázsa pontyot telepített a tóba a  Tatai Sporthorgász és Környezetvédő Egyesület, amely szintén jó kilátásokat ígér az összesített fogás szempontjából – emelte ki Berena Béla, a „klub” elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában