Összefogás

2022.07.21. 17:30

100 tablettát is bevehetett a tatai nő, akinek az életéért több rendőr is küzdött

Összefogás, akaraterő és csapatmunka jellemezte ismét megyénk rendőreit, ugyanis egy olyan helyszínre riasztották őket, ahol egy nő öngyilkosságot akart elkövetni. Az egyenruhások egy percig sem hezitáltak, videóhívással kértek segítséget kollégájuktól, így a nőt sikeresen visszahozták az élők sorába.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Shutterstock

Hatalmas összefogással és higgadtsággal mentették ismét életet megyénk rendőrei. Ahogyan arról már korábban beszámoltunk: a rendőrségre még szerdán érkezett bejelentés, miszerint Tatán egy eszméletlen nő segítségre szorul. A kiérkező járőröknek az asszony férje elmondta, hogy felesége nagy mennyiségű gyógyszert vett be. 

Információink szerint a középkorú nőnek több öngyilkossági kísérlete is volt már a múltban, most nagyjából 80-100 vérnyomáscsökkentővel próbált ismét véget vetni az életének.

 Úgy tudjuk, hogy az életveszély elhárítását követően a Szent Borbála Kórházba vitték a nőt. Mint kiderült, a helyszínen tartózkodó Pap Zoé, Szép Csenge és Körmöndi István rendőröknek a rendszeresen ilyen szituációkban helyt álló  Németh Róbert rendőr főtörzsőrmester, mentőápoló és Police Medic oktató nyújtott gyors segítséget videóhíváson keresztül.

– Miután a kollégáim kiérkeztek a helyszínre, felhívtak, és elmondták, hogy egy eszméletlen állapotban lévő nőt találtak, akiről csupán annyi információjuk van, hogy gyógyszereket vett be. Mivel először hagyományos módon telefonáltunk, kisebb gondot okozott számomra, hogy nem látom a személyt, így a kollégákat is nehezebben tudtam instrukciókkal ellátni. Ezért váltottunk inkább videóhívásra, ami végül nagyban segített a helyzeten – elevenítette fel az első perceket Róbert, aki éppen Csengével, az egyik életmentővel volt szolgálatban.

Németh Róbert főtörzsőrmester
Forrás: beküldött

Mint mondták, a nő állapota annyira súlyos volt a gyógyszermérgezés miatt, hogy két lélegzetvétel között akár 8-10 másodperc is eltelhetett. Miután felszabadították a légutakat, Zoé igyekezett – eszközök hiányában – megnézni a nő perifériás pulzusát, azonban azt nem érezte.

– Ez azt jelenti, hogy a vérnyomás 90 alatti. Mivel a kamerán keresztül észleltem, hogy egy szűk helyen vannak, megkértem a kollégáimat, hogy vigyék ki a beteget egy nagyobb helyiségbe, ha esetleg újra kell éleszteni, akkor legyen elég hely, illetve a mentőszolgálat munkatársainak is szükséges az ellátáshoz a nagyobb tér – részletezte a mentőápolóként is tevékenykedő főtörzsőrmester.

Nem sokkal később észlelték a rendőrök, hogy a nő már nem lélegzik, így Körmöndi István megkezdte az újraélesztését. Viszonylag rövid idő telt el, és a nő ismét lélegzett.

Körmöndi István törzszászlós
Forrás: Facebook/Zsaru Magazin

Csenge eközben próbálta megnyugtatni a nő édesanyját, aki időközben a helyszínre ért és azonnal sokkos állapotba került. Ezt követően érkezetek meg a mentőszolgálat munkatársai Komáromból, akik még másfél-két órán keresztül folytatták a nő ellátását, akin egyébként komolyabb beavatkozásokat kellett végrehajtani. Ezt követően szállították csak kórházba.

Papp Zoé őrmester
Forrás: Zsaru Magazin

Racsné Galambos Grétától, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk, hogy a fentebb említett rendőröknek nem ez volt az első olyan esetük, amikor életet mentettek. Gyors reagálásukkal, összefogásukkal, példamutató, higgadt magatartásukkal már korábban is bizonyították rátermettségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában