Jótékonyság

2022.06.11. 17:00

Szebbé varázsolják az Új úti Gyermekotthon lakói számára a nyarat

Kerékpárokat és biciklis kiegészítőket kaptak a gyerekek, valamint egy élménydús kirándulásra is elvitte őket a Szövetség Tatáért Alapítvány.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/Tata Város

Szövetség Tatáért Alapítvány kerékpárok valamint kiegészítők vásárlásával, és sportnap támogatásával segítette a Tatai Különleges Gyermekotthon lakóit. A kerékpárokat június 9-én Horváthy Lóránt és dr. Varga András adta át az intézményben az alapítvány nevében.
A gyerekek a biciklik mellé kerékpáros sisakokat is kaptak, valamint gyermeknap alkalmából egy kirándulást a Dunaalmási Lovardába, ahol a közelmúltban egy programokkal teli napot tölthettek el. 

 

Ezzel kapcsolatban Kocsis György, a Komárom-Esztergom Megyei Gyermekvédelmi Központ és Általános Iskola vezetője elmondta, hogy a lakóik számára a legnagyobb ajándék az élmény. Ezért igyekeznek ezen a nyáron is minél változatosabb programokat tervezni nekik, a központ pedig figyel arra, hogy minden gyermek nyaranta legalább egy táborhelyre eljusson. 

Horváthy Lóránt, a Szövetség Tatáért Alapítvány kuratóriumi elnöke tájékoztatott arról, hogy a kerékpárokat egy a miniszterelnökség által meghirdetett pályázatnak köszönhetően tudták megvásárolni. Ez a pályázat biztosította azt is, hogy támogassák a gyerekek dunaalmási kirándulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában