Felújítások

2022.06.02. 18:10

Parkolók és járdaszakaszok is megszépülhettek Oroszlányban

Véget értek a város belső útjainak legszükségesebb felújítási munkálatai, amely a Gazdasági-újraindítási Alap támogatásával, a Kisvárosi Útprogram keretében jöttek létre.

Wágner Zsanett

Forrás: beküldött

A 296 millió forintos kormányzati támogatásnak köszönhetően, kilenc beavatkozási ponton parkoló, járda és útburkolat felújítás valósult meg. A projektzáró eseménynek a Takács Imre út egy szakasza szolgált helyszínül. Az eseményen Lazók Zoltán polgármester elmondta, a megvalósult fejlesztések már lakossági szemmel is jól érzékelhető kényelmi javulást hoztak az oroszlányiaknak. Hozzátette, az idei projekt lehetőségére Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő hívta fel a figyelmet, amiért nagyon hálásak. 

Azoknak az utcáknak és utaknak, melyeket 30-40 esztendővel ezelőtt építettek, ismét szükségessé vált a felújítása. Olyan szakaszok újultak meg, melyeknek rendkívül rossz volt az útminősége, és nem utolsó szempont, hogy az ott élők számára fontos fejlesztés, így parkoló, járda, útburkolat-javítás történt 

– vette át a szót ezt követően Czunyiné dr. Bertalan Judit. A képviselő szerint az útfelújítás egy település életében életminőségbeli javulást hoz és egyértelműen meghatározza a városképet. 

Útprogram - A Kisvárosi Útprogramban megújult a Takács Imre utca, az Alkotmány utca egy szakasza és a Takács Imre út 37–43. előtti leszakadt út és járda. Mindemellett megtörtént az Erdész utcai csapadékvíz elvezetése az Alkotmány utcai csapadékvízrendszerbe, továbbá a Hunyadi utca teljes hosszát, a Várdomb utcát a Várdomb köztől az Ó-Takács utcáig és a Bánki Donát utcát a Lukoil benzinkúttól a Dózsa György utcáig sikerült felújítani. 

Több mint 2,5 kilométer útburkolat, mintegy 17 ezer négyzetméter felület újult meg. Csaknem 150 méternyi csapadékvíz-elvezető rendszert és egyedi csapadékvíz-átereszt építettek ki a szakemberek. Németh Gábor, a projektet koordináló Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. vezérigazgatója felhívta a figyelmet, hogy egy év alatt a város belterületi útjainak a 10 százaléka újult meg.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában