Óriásberuházás

2022.06.11. 16:05

Épül a Bánhida-Újváros összekötőút a megyénket Budapesttel összekötő vasútvonal alatt

A csaknem 7 milliárd forintba kerülő beruházás a vasút alatt áthaladva új és biztonságos összeköttetést biztosít majd Bánhida és Sárberek között.

Kemma.hu

Forrás: Bencsik János - A Tatai medencéért/ Facebook

A Bánhidát Újvárossal és Sárberekkel összekötő út építéséről Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője közösségi oldalán közölt állapotfotókat. A beruházás 2023 tavaszára készül el. Megépítéséhez a Terület-, és Településfejlesztési Operatív Program 3 milliárd 380 millió forintnyi támogatással járul hozzá, a Modern Városok Program pedig 3 milliárd 250 millió forintot tesz hozzá.

A hiányzó forrást a város saját költségvetése terhére biztosítja. Az aluljáró nyomvonala a TSZC Fellner Jakab Szakközépiskola mellett halad majd, amely a vasúti sínek alatt az új bánhidai körforgalomhoz csatlakozik. Az összekötő út 6,5 méter széles lesz, járdával és kerékpárúttal. A gyalogos és biciklis átkelést az aluljárón keresztül is biztosítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában