Benzin

2022.05.26. 20:20

Több száz méter volt a sor, megrohamozták a komáromi benzinkutakat a szlovák autósok

A bejelentésre, miszerint péntektől csak magyar rendszámmal lehet kedvezményes áron benzint venni Magyarországon, nagy roham indult Szlovákia felől Komáromba.

K. D.

Hosszú sorban vártak a szlovák rendszámos autók az egyik komáromi benzinkúton is csütörtök délután, hogy még utoljára tankolhassanak

Forrás: 24 Óra

Ahogy azt kormányinfón bejelentették, péntektől csak a magyar rendszámú, magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autókat lehet megtankolni 480 forintos literenkénti áron. A bejelentés nagy port kavart, csütörtök délután Észak-Komáromból hatalmas autótömeg indult át a déli városrészbe.

Az egyik nagy benzinkútnál az Igmándi úton is hosszú sor kígyózott este hét óra után is, egészen a volt Lengyárig, de a járókelők arról beszéltek, korábban a rendőrségnél álltak az utolsó autók. Öt óra körül még az Erzsébet hídon is alig lehetett átjutni Dél-Komáromba, annyian igyekeztek tankolni. A kúthoz egyenesen vezet az út egyébként a határtól, mintegy 1,5 kilométeren át. Ha a rendőrséget vesszük kiindulópontnak, akkor itt mintegy 700 méteres sorral számolhatunk. 

A Facebookon megosztó volt az intézkedés fogadtatása. Sokan üdvözölték a döntést, hiszen az utóbbi hetekben legalább negyed órát kellett sorba állni a benzinkutakon Komáromban a benzinturizmus miatt. Mások igazságtalannak tartják a döntést, mint mondják, itt dolgoznak, és ide is adóznak, úgy érzik, nekik is jár a csökkentett árú benzin. Többen arról is beszámoltak a közösségi oldalon, hogy Szőnyből már csak kerülőúton lehet bejutni Komáromba, mert a Mártírok úti kúthoz annyian siettek át Szlovákiából. Itt egy idő után már rendőr irányította a forgalmat. Ez utóbbi kút egyébként nem egész 3 kilométerre van a határtól, lényegében a körforgalomban Szőny felé indulna egyből idevezet az út. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában