8516 méter

2022.05.16. 09:37

Megcsinálta! Suhajda Szilárd elérte a Föld 4. legmagasabb csúcsát a Himalájában

Az esztergomi kötődésű hegymászó tisztán, azaz mesterséges oxigén használata nélkül hódította meg a Lhoce 8516 méteres főcsúcsát.

Kemma.hu

Forrás: Suhajda Szilárd/ Facebook

Fantasztikus hírekkel jelentkezett május 16-ának reggelén közösségi oldalán Suhajda Szilárd. A hegymászó, aki annak idején Esztergomban járt főiskolára május 14-én sikeresen elérte bolygónk 4. legmagasabb pontját: a Lhoce 8516 méteres csúcsát.

Suhajda Szilárd, ahogyan azt tőle már megszokhattuk, ezúttal is mesterséges oxigén használata és teherhordók alkalmazása nélkül mászott, majd a sikeres csúcstámadás után május 16-án, hétfőn ért vissza az alaptáborba.

Büszkén jelentem, hogy a Magyar Lhoce Expedíció 2022, május 14-én a kora délutáni órákban elérte célját: sikeresen feljutottam Földünk negyedik legmagasabb pontjára, a 8516 méter magas Lhoce csúcsára! A csúcsmászás során végig kiválóan éreztem magam, ellenben a vártnál sokkal rosszabb idő volt egész nap, ez a mozgást jelentősen megnehezítette. Az erősen változékony idő ugyanakkor egy pillanatra sem bizonytalanított el és mire a legmagasabb pontra értem, a látótávolságra sem lehetett panasz! Boldogságom határtalan, alig várom, hogy elmeséljem mászásom történetét - hatalmas élményben van részem!!!

– fogalmazott Szilárd, aki a #TheBigFive projekt részeként a Magyar Lhoce Expedíció 2022 keretében meghódította meg a csúcsot. Mint ígérte, hamarosan fotókon is megmutatja a sikert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában