Testületi ülés

2022.05.26. 07:55

Lejárt a fellebbezési határidő: nincs akadálya a népszavazásnak Tatán

A városatyák fórumán az is kiderült, hogy a város 2021. évi költségvetési rendeletét végrehajtották.

P. J.

Forrás: tata.hu

A helyi népszavazási kezdeményezés elleni fellebbezés határideje kedden lejárt. Mivel kifogás ez ügyben nem érkezett az önkormányzathoz, így a törvényi előírásban meghatározott időintervallumon belül kiírható a népszavazás. Ezt Michl József polgármester jelentette be a szerdai testületi ülésen, amelyen valamennyi városatya részt vett. 

A fórumon az is kiderült, hogy a város 2021. évi költségvetési rendeletét végrehajtották. Ebből, egyebek mellett megtudhattuk, hogy az önkormányzat iparűzési adóból származó bevétele meghaladta a 2 milliárd forintot, a növekvő központi támogatást pedig működésre fordították. Az ingatlanértékesítési terv ellenben nem teljesült. Igaz, Tata nem minden áron akar „megszabadulni” bizonyos ingatlanoktól, csak megfelelő árajánlat esetén. Összességében elmondható, a költségvetési rendeletet jól hajtották végre. 

A Volánbusz Zrt., amely a helyi közösségi közlekedésért „felel”, arról tájékoztatta a képviselő-testületet, hogy a szolgáltatás fenntartása 16 milliós veszteséget hozott, amelynek nagyjából 80 százalékát az önkormányzat finanszírozza. Az önkormányzat cégeihez kapcsolódó előterjesztések során meghallgatták és elfogadták a Városkapu Közhasznú Zrt., a Városgazda Nonprofit Kft. és a Tatai Öreg-tó Halászati Kft. éves üzleti beszámolóját. A Tata és Környéke Turisztikai Egyesülettel kötött együttműködési megállapodás alapján az egyesület egyszeri 1,4 millió forintos támogatásban részesül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában