Elismerések

2022.05.31. 19:26

Képeken a díjazottak: pedagógusokat köszöntettek Oroszlányban

Több mint száz pedagógus ünnepelt a Hamvas Béla Gimnáziumban május utolsó napján. Az eseményen elismerésekkel köszönték meg a gyermekekért végzett áldozatos munkát.

W. Zs.

Kukucska Ferencné Lazók Zoltántól vette át az elismerést

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Lazók Zoltán polgármester köszöntötte a Hamvas Béla Gimnázium földszinti nagytermében megjelent pedagógus napi rendezvény meghívottjait. A városvezető minden oktatónak és az oktatást segítő dolgozónak köszönetet mondott munkájáért és arra biztatta őket, hogy a nyári pihenés során szerzett lendülettel kezdjék meg a következő tanévet.

Lazók Zoltán elmondta, erejéhez mérten fogja támogatni őket az önkormányzat és további munkasikereket kívánt. A városvezető ünnepi beszédében kifejtette a jó oktató ismérveit, mint a világos szellemiség, a nagy tudás és a jó szív hármasát. Hozzátette: szeretné, ha ez a virágeső a külcsín helyett inkább a társadalmi megbecsülés szimbólumát jelentené a kitüntetetteknek. Ezután dr. File Beáta jegyző sorrendben szólította a bányászváros oktatási intézményeinek dicséretben részesített kollégáit.

Kukucska Ferencné kapta a rangos miniszteri elismerést, a Brunszvik Teréz-díjat színvonalas óvodapedagógiai munkáért, ám többek között Tölgyesi Erikának is járt az elismerés táncpedagógiai érdemeiért. Az ő nevéhez fűződik az Ariel tánccsoport megalakulása, amelynek résztvevői több nemzetközi fesztiválon öregbítették már a bányászváros hírnevét. Nagyné Batin Erikának, a Benedek Elek Iskola igazgatójának és Majorovitsné Mózes Irén Gertrúdnak, az ünnepségnek otthont adó intézményben végzett munkáért is járt a gratuláció.

A május 31-i rendezvényen a Bakfark Bálint Alapfokú Művészeti Iskola és a József Attila Általános Iskola növendékei lepték meg műsorukkal a pedagógusokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában