Akkor és Most Jármű Expo

2022.05.01. 19:21

A maffiafilmek csodaautóját is szemügyre vehették az esztergomi járműkiállításon

Több ezren keresték fel a hétvégén a Rugby Club Hotel melletti sportpályán az Akkor és Most Jármű Expo-t, ahol veterán autócsodákat, motorokat, katonai járműveket, sőt még Dakar Rallyt megjárt kocsit is megtekinthettek az érdeklődők.

Walczer Patrik

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wwalczer Patrik

Az önkormányzat, a Magyar Suzuki Zrt. és a Neuzer Kft. közös rendezvénye három koncerttel már pénteken elkezdődött. Az ötödik alkalommal megrendezett járműkiállítás hivatalos megnyitóját pedig szombaton tartották – amelyen részt vett többek között Hernádi Ádám polgármester, Erős Gábor országgyűlési képviselő, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár és Steindl Balázs, a megyei közgyűlés elnöke is. 

A meghívott vendégek Neuzer Andrásnak, a Neuzer Kft. tulajdonosának vezetésével tekintették meg a helyszínt, ahol egyébként Erős Gábor 1961-es P50-es Trabantját is bemutatták. A terület bejáratánál helyezték el a legérdekesebb járgányt, az Opel Dakar Team MRAP-ját, ami egy V10-es motorral ellátott, 600 lőerős monstrum. Természetesen a csapat az egyik kamionját és egy versenyautóját is elhozta Esztergomba, melyeket szintén sokan lefényképeztek. 

A ponyvák alatt a volt szocialista ország néhány üdvöskéje – köztük néhány kerek-, illetve kockalámpás Lada és egy 1968-os gyönyörű világoskék Volga 21-es is – felsorakozott, de talán a legnagyobb népszerűségre a maffiafilmek világát idéző Praga Piccolo, a Dacia rendőrautó és a felvidéki Oroszkáról érkezett hagyományőrzők tettek szert. A szervezők elégedettek lehetnek, hiszen újra bebizonyosodott, hogy a rajongók akár a fél országot is átutazzák a különleges és öreg járművekért.

Közönségtalálkozó - A kiállítás mellett kiegészítő programokkal is várták az érdeklődőket. Szombaton Dakar közönségtalálkozót rendeztek, ahol Szujó Zoltán sportriporter, műsorvezető a kalandokkal teli autóverseny legendás magyar résztvevőivel, Szalay Balázzsal és Bunkóczi Lászlóval és Gyenes Emanuel motorversenyzővel beszélgetett. Zenéből sem volt hiány: Szulák Andrea mellett fellépett a Bon-Bon együttes, vasárnap pedig a sportbemutatók után Oszvald Marika, majd Szandi szórakoztatta a közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában