Programajánló

2022.05.06. 07:00

7 program hétvégére Komárom-Esztergom megyében - zene, tánc és sport is vár rátok

Ismét összegyűjtöttünk néhány izgalmas programot nektek a május második hétvégéjére.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

1.) Színes kavalkád Tatabányán, a Forgórózsa Fesztiválon

Május 6-7-8-án ismét érkezik a térség legjelentősebb népművészeti eseménye, a Forgórózsa Fesztivál. Három napon keresztül több száz fellépő hozza el és enged betekintést ének, a zene és a tánc sokszínű kulturális világába. A háromnapos fesztiválon népzenei, néptáncos villámcsődületekkel, Komárom-Esztergom megyei népviseletbe öltöztetett bababakiállítással, fotókiállítással, bakonyi, mérai és kupuszinai hagyományőrző csoportokkal és Tatabánya testvértelepüléseiről érkező ének-, zene- és táncegyüttesekkel, kézműves kirakodóvásárral, ízek utcájával, táncházzal  várják a látogatókat.

A nagyérdeműt a Kuttyomfitty Társulat, a görög Pasatempos zenekar, a Hakeshet Klezmer Band, a Vujicsics 45délszláv népzenei együttes is szórakoztatja majd.

2.) Pénteken suhan át a megyén a Giro d'Italia

Május 6-án pénteken startol az ország legnagyobb biciklisversenye, az olasz rendezésű Giro d'Italia. A mezőny pénteken Budapestről, a Hősök teréről indul, és Szomornál lépi át Komárom-Esztergom megyét. Ezután észak felé veszi az irányt, és Bajnán majd Tátoon át éri el Esztergomot a 11-es főúton. A bringások átsuhannak a városon, és Pilismarót, majd Dömös érintésével érik el a visegrádi célt.

A verseny napján 12-től 18 óráig lezárják az útvonalat, viszont az út mentén lehet szurkolni a bringásoknak.

3.) Tóth Ádám törzsőrmester karmesteri vizsgakoncertje Tatán

Május 6-án pénteken 18 órakor az MH 25. Klapka György Lövészdandár közreműködésével rendezik meg a Magyary Zoltán Művelődési Házban a törzsőrmester vizsgakoncertjét. 

4.) Zenés est a tatai Angolkertben

Idén is folytatódnak az Esterházy Zenés Nyáresték a tatai Angolkertben. Az idei első, május 6-a pénteki koncert első fellépője a Menner Bernát Zeneiskola növendékei lesznek. A koncert 17 órakor kezdődik az Esterházy Nyárilak teraszán. Mint az esemény Facebook-oldalán tájékoztatnak: rossz idő esetén a Nyári Lak körtermében tartják meg a koncertet.

5.) Balassa-nap az esztergomi Dzsáminál

A MNM Balassa Bálint Múzeum május 7-én szombaton Balassa-napot szervez az esztergomi Dzsámi belső udvarán. A program 14 órakor kezdődik: Benkő László: Balassi Bálint - Istentelen magyar című könyve kapcsán Koditek Pál beszélget a szerzővel. 14:00-18:00 között  Hagyományőrző bemutató lesz, ezen túl történelmi játszóházzal, illetve török kávé főzéssel, kézműves foglalkozással várják az érdeklődőket. A programokon a Hungari Dzsebedzsi Kulturális Hagyományőrző és Sportegyesület működik közre.

6.) Szombat esti Csillagles Esztergomban

A Regiomontanus Csillagászati Klub május 7-én szombaton távcsöves bemutatóval várja az érdeklődőket az esztergomi művelődési háznál.

7.) Ha érdekel az ökotudatosság, az esztergomi klubban a helyed

Május 7-e szombaton Öko-szkóp klub - Zöld hétköznapok címmel indítanak  környezetvédelemmel és életvitel reformálással foglalkozó klubot az esztergomi Kaleidoszkóp házban. A programon Rendes Niki, erdőfürdő-vezető fogja interaktív beszélgetéssel, játékokkal és filmekkel fenntartani és indukálni a környezetbarát tudásra és gyakorlati tippekre való éhséget, áll az esemény Facebook-oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában