Ünnep

2022.04.29. 17:30

Orbán Viktorral ünnepel Esztergom május 1-jén

Május első napján lép érvénybe Esztergom megyei jogú várossá válása. Ez alkalomból ünnepi szentmise lesz az esztergomi Bazilikában.

Kemma.hu

Esztergom, 2021. oktber 11. A Miniszterelnki Sajtiroda ltal kzreadott kpen Orbn Viktor miniszterelnk (b2) a Mria Valria hd tadsnak 20. vfordulja alkalmbl rendezett nnepsgen Esztergomban 2021. oktber 11-n. Balrl Herndi dm, Esztergom polgrmestere. MTI/Miniszterelnki Sajtiroda/Benko Vivien Cher

Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Benko Vivien Cher

Mint arról korábban beszámoltunk, az országgyűlés döntésének értelmében megyei jogú várossá nyilvánították Esztergomot, Ez alkalomból május 1-jén vasárnap 10 óra 30-kor ünnepi szentmisét celebrál Erdő Péter bíboros, Esztergom-Budapesti érsek a Bazilikában, adta hírül Hernádi Ádám polgármester Facebook-oldalán. A misén beszédet mond Orbán Viktor miniszterelnök és Hernádi Ádám is. 

Az ünnepség után egyébként az esztergomi vár Lipót teraszán várnak mindenkit, ahol egész napos gyermekprogramokkal készülnek a kicsiknek és nagyobbaknak.

A jeles nap alkalomból egyébként egy, a város jelképét ábrázoló, homokból készült oroszlánfej is készül, amelyet a Bazilikával szemben alkot Monostori Ferenc homokszobrász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában