Fórum

2022.04.09. 14:00

Múzeumfejlesztés: módosultak a tervek Vértesszőlősön

A Civil Összefogás Vértesszőlősért csoport a közelmúltban fórumot hívott össze, melyen a tájékoztatták a lakosságot a településre tervezett múzeumfejlesztési projekt változásaival kapcsolatban.

Sugár Gabi

Forrás: 24 Óra

Fotó: Zantleitner Ingrid

A fórumon a projekt szakmai célkitűzéseit Rezi-Kató Gábor, a projektgazda Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese ismertette. A beruházás változásait a legfrissebb, módosított tervek alapján Vasáros Zsolt, a Narmer Építész Stúdió vezető tervezője mutatta be. Mindketten hangsúlyozták, hogy a projekt „finomhangolása” során készek a lakossággal való folyamatos egyeztetésre. 

Elálltak a rendezvényközpont megépítésétől

A vértesszőlősi múzeumberuházás a tavaly augusztusban bemutatott tervekhez képest módosult. A csoport véleményfelmérésének eredményeit figyelembe véve a Magyar Nemzeti Múzeum elállt a háromszáz fős rendezvényközpont és a hozzá tartozó 65 állásos, önkormányzati zöldterületeket igénylő parkoló megépítésétől.

Hamarosan elkészülnek az engedélyes tervek

A fórumon részt vett Bencsik János, a térség országgyűlési képviselője, aki elmondta, hogy míg az általa kezdeményezett tervezési szakasz sikeresen halad, a múzeumfejlesztés fizikai megvalósulásáig még igen hosszú út vezet. A hamarosan elkészülő engedélyes tervek alapján a látogatóközpont a terepviszonyok és lelőhelyek figyelembevétele mellett, hosszanti irányban elnyúló épületben fog elhelyezkedni. Az elkészült tervek alapján a Nemzeti Múzeum közbeszerzés keretében választja ki a kivitelezőt, majd elkészül az újabb kormányzati előterjesztés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában