Győri Egyházmegye

2022.04.22. 21:28

Látogatóközpontot avattak a császáriak, boldoggá avathatják a kivégzett plébánost

Az épületet több forrásból, többek között kormányzati és püspökségi segítségből sikerült kialakítani.

R. V.

Forrás: beküldött

Wohlmuth Ferenc, a Tanácsköztársaság idején kivégzett egykori plébános emlékére hoztak létre látogatóközpontot a községben. Az épületavató eseményén részt vett Nagy János, a Miniszterelnöki Programirodát vezető államtitkár, Czunyiné dr. Bertalan Judit, a térség országgyűlési képviselője, valamint Romanek Etelka, a megyei közgyűlés alelnöke és Beke Gyöngyi, Császár polgármestere. 
Az ünnepi szentmisét dr. Veres András, győri megyés püspök celebrálta, aki megáldotta az új látogatóközpontot. A főpásztorral koncelebrált Reisner Ferenc általános püspöki helynök, Kálmán Imre irodaigazgató, Író Sándor császári és Fuchs Tibor bakonyszombathelyi plébános. Wohlmuth Ferenc atyát 1919. június 5-én, a Tanácsköztársaság idején ítélték hite miatt kötél általi halálra. 
A plébános atya boldoggá avatását a Győri Egyházmegye kezdeményezte. Ennek a procedúrának az ünnepélyes első ülésén is részt vehettek az érdeklődők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában