Új kopóréteg

2022.04.11. 16:41

Itt vannak a részletek, hol tart a 11-es út felújítása

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt hetek tavaszi időjárásának köszönhetően ismét a felújítási, útjavítási munkákra helyezhette a hangsúlyt.

Kemma.hu

Esztergomban a hétvégén kész lesz a felújítás

Forrás: Kemma.hu

Komárom-Esztergom megyében jelenleg 11 útszakaszon, összesen 28 kilométert érintően van folyamatban útfelújítási munka, tudtuk meg Pécsi Norbert Sándortól, a Közút kommunikációs osztályvezetőjétől. Ezen kívül az esztergomi, kisbéri, komáromi, tatabányai és az M1-es megyei szakaszait kezelő bicskei mérnökségek is folyamatosan, ütemezetten végzi a szükséges üzemeltetési és fenntartási munkákat.

Pécsi Norbert Sándor kiemelte: a felújítások közül  legnagyobb volument az Esztergom környéki nagyfelületű javítások jelentik. Mint arról korábban beszámoltunk, márciusban kezdték el a 11 -es főút több szakaszának felújítását. A 11-es főút Komárom-Esztergom megyei szakasza tekintetében Dömös, illetve Esztergom belterületén, valamint Esztergom és Pilismarót között két szakaszon épül nagyobb összefüggő felületen új kopóréteg. 

– A tervek szerint a héten végeznek szakembereink az Esztergomon belüli szakaszokkal. Ezt követően a külterületi részeken folytatódnak a munkálatok, ahol már felső réteg felmarása korábban megtörtént.  A beavatkozások helyi korlátozásokkal járnak, ezért időszakosan torlódások alakulhatnak ki, ezért a közlekedők türelmét és megértését kérjük – részletezte a felújítás jelenlegi állását a kommunikációs osztályvezető. 

Esztergomban a hétvégén kész lesz a felújítás
Forrás: Kemma.hu

Mint hozzátette, a jelenleg folyamatban lévő nagyfelületű javítás kivitelezése eleve tervben volt, ugyanakkor a Giro d’Italia hazai szakaszait is érintően, a verseny színvonalának biztosítása, a versenykörülmények javítása érdekében mostanra ütemezték a felújítást. 

– Ezeken kívül a köztes szakaszokon kézi kátyúzással biztosítják a versenyhez az ideális körülményeket, a javítások keretében összesen mintegy 4500 tonna aszfaltot építünk be. Az árkok, padkák rendezését, illetve a növényzetgondozást az érintett szakaszokon munkatársaink szintén elvégzik – mondta Pécsi Norbert Sándor a Kemma.hu-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában