Jótékonyság

2022.04.21. 14:00

Fácánvadászatból orvosi műszer: vadászok adományoztak a tatabányai kórháznak

Új, korszerű infúziós pumpát kapott csütörtökön a Szent Borbála Kórház.

Mórocz Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Dr. Dombi J. Péter tudományos igazgató dr. Kanász Gábor főigazgató és az intézmény kollektívája nevében vette át az adományt az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől, Fejes Lászlótól. Megtudtuk, hogy a tavaly december 27-én a megyénkben rendezett fácánvadászatra befizetett részvételi díjakból jött össze a 633 ezer forint, amiből a készüléket megvásárolták.

Forrás: Novotni Ákos / 24 Óra

Harmadik alkalommal adományoztak a vadászok

Fejes László elmondta, hogy a közhasznú társaság az idén lett 10 éves. Most harmadik alkalommal adományoznak a Szent Borbála Kórháznak orvosi műszert, előzetes egyeztetést követően. Örül, hogy visszatérhetnek. Tavaly összesen 42,3 millió forint gyűlt össze, amiből a 19 megye kórházaiba szereztek be innovatív eszközöket, a gyermekosztályokra. A tavalyi rendkívüli évre emlékezve elhangzott, hogy a magyar kormány, összefogva a vadásztársaságokkal, megrendezte a 71. Vadászati Világkiállítást.

Fácánvadászatból orvosi műszerek

Dr. Dankó Zoltán, a Dunaszentmiklósi Rákóczi Vadásztársaság elnökségi tagja bízik a folytatásban; abban, hogy az idei évben is lesz jótékonysági fácánvadászat, amely után a nevezési díjak "átváltoznak" orvosi műszerré. Jó egészséget, jó gyógyítást kívánt mindenkinek.

További részleteket a 24 Óra április 22-i számában olvashatnak!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában