Közút

2022.03.30. 13:24

Számos útszakasz újul meg meg az esztergomi térségben

Írásunkban soroljuk, mely utakon végez munkálatokat a Magyar Közút Zrt.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A közelmúltban elsőként Dömösön és az Esztergomhoz tartozó Pilisszentléleken, majd a 111-es út esztergom-kertvárosi szakaszán, illetve a 11-es úton is több helyszínen kezdődtek el az útfelújítási munkálatok.  Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere még március elején közölte, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkájának köszönhetően idén is megújul a városon átvezető utak egy-egy szakasza. 

Pilis­szentléleken most a településen belül 515 méteres szakaszon dolgoznak a szakemberek. A 111-es út Esztergom és Esztergom-Kertváros közötti szakaszát még 2019 szeptemberében újították fel, tavaly pedig a vasúti átjáró és a Sátorkői út között marták fel az elöregedett kopóréteget. Ezúttal a Sátorkői úttól Dorogig tartó szakasz kap új burkolatot, sőt a Magyar Közút munkatársai még a Kenyérmezői-patak felett átívelő híd korlátjait is újrafestették. 

Esztergomban, a 11-es tekintetében, a Táti úton, a belvárosban a Múzeum cukrászda és a Bástya parkoló között, valamint Búbánatvölgynél is ideiglenes sebesség- és forgalomkorlátozás mellett zajlik a munka. Pilismarót sem marad ki a sorból, a belterületi útszakaszon már találkozhatunk a munkagépekkel, sőt Esztergomtól Pilismarótig két szakaszon épül nagyobb összefüggő felületen kopóréteg. 

Persze vannak kisebb úthibák is, melyeket a szakemberek kézi kátyúzással javítanak, lokálisan mintegy 4500 tonna aszfaltot építenek be. Továbbá az árkok, padkák rendezését, illetve a növényzetgondozást az érintett szakaszokon szintén elvégzik a társaság alkalmazottai. 

Verseny - A májusi Giro d’ Italia kerékpáros körverseny mezőnye három szakaszt teljesít itthon: a mezőny megyénkben Szomor–Bajna–Nagysáp–Tokod–Tát–Esztergom–Pilismarót–Dömös útvonalon halad majd tovább Visegrád felé. Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője elmondta, a jelenleg folyamatban lévő útfelújításokat régóta tervezték, a verseny színvonalának biztosítása, a versenykörülmények javítása érdekében mostanra ütemezték. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában