Munkagépek jönnek

2022.03.10. 10:14

Újraaszfaltozzák Pilisszentlélek főutcáját és a 111-es út Dorogig tartó szakaszát is

Megjelentek a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkagépei a településhez tartozó Pilisszentléleken.

W. P.

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Az önkormányzat korábbi tájékoztatásának megfelelően elkezdődött a Hunyadi János utca, vagyis a falu főútjának felújítása. A városvezetés a napokban közölte, hogy a munkálatok során a Kossuth Lajos utcai buszmegálló és a Pálosok utcájánál, vagyis a Teca kocsmája közelében lévő buszváróig tartó, mintegy 515 méter hosszúságú szakaszt aszfaltozzák újra.

A szakemberek hétfőn délelőtt a speciális munkagépekkel el is kezdték felmarni az elöregedett útburkolatot, melyet a csatorna fedlapok szintbe állítása követ majd. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Magyar Közút várhatóan két hét múlva fogja leaszfaltozni az utat, a kivitelezés idejére részleges útzárat is elrendelnek majd. A mostani beruházás egyébként szervesen kapcsolódik a 2019 őszén elvégzett útfelújításhoz, akkor rekonstruálták ugyanis az 1111-es úttól a Pilisszentlélekig vezető bekötőutat. 

Hernádi Ádám polgármester a napokban a közösségi oldalán további projektekről is tájékoztatta az esztergomiakat. Ismertette, hogy a Magyar Közút jóvoltából minden évben megújul egy-egy szakasz.

Idén is folytatódik a megszokott trend: márciusban elkezdik a 11-es út részleges újraaszfaltozását, a Táti út 340 méteres szakaszán, a Múzeum cukrászda és a Bástya parkoló közötti szakaszon, illetve Búbánatvölgynél 810 méter hosszan cserélik a kopóréteget. Emellett a 111-es út Sátorkői úttól a dorogi helységnévtábláig tartó szakaszon is számíthatunk majd munkagépekre. 

Csatornázás - Megjelent a Magyar Közlönyben egy kormányrendelet arról, hogy az állam 300 millió forint támogatást biztosít Esztergomnak közműfejlesztésre. Erős Gábor alpolgármester tájékoztatása szerint a 126 millió forintnyi önrésznek, illetve a megítélt forrásnak köszönhetően a Csenkei út, Meggyfás utca és Völgy utca közötti szakaszán ivó-, szennyvízhálózatot fognak építeni, ahogy az Akácos utca Csenkei út és Beszédes utca közötti szakaszán is. A munka nyáron kezdődhet el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!