Ajánló

2022.03.17. 17:30

Még nem tudod, mit csinálj hétvégén? Soroljuk a programlehetőségeket Komárom-Esztergomban!

Összegyűjtöttük nektek néhány programot, amellyel garantált a kikapcsolódás a hétvégén.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

Tata

Ringató és táncház a Kenderkében 

Március 17-én csütörtökön 16 órától népi tánccal, élő zenével várja a kisgyerekes családokat Farkas Emőke a tatai Kenderke Református Alapfokú Művészeti Iskola.

Tatabánya

MOST FESZT Tatabányán

Március 20-án vasárnap kezdődik Tatabánya egyik legnagyobb kulturális fesztiválja, a MOST FESZT, a Jászai Mari színház, a Tulipános Ház és  A Vértes Agorája együttműködésében.

A nyitónapon többek közt Gryllus Vilmos, majd a FareMido Operatársulat klasszikus zenei előadása várja a nagyérdeműt a Tulipános Házban.

 Az Agora előtti téren a Setup Együttes utcazenél majd, majd a Jászai Mari színházban Mácsai Pál egyszemélyes előadását láthatják az érdeklődők.

Honeybeast koncert A Vértes Agorájában 

Az együttes Cirkusz című turnéjának következő állomása Tatabányán lesz március 19-én szombaton.

Vasárnapi mesék a Puskinban

Március 20-án ismét közös mesehallgatásra várja kicsiket és nagyokat a NépmesePont a Puskin Művelődési Házban.

Dorog

Jótékonysági futás

24 órás jótékonysági futást szervez a Dorogi Futókör a dorogi rekortán pályán március19-20-án. A program célja, hogy a Dorogi Zöld Kör Rekortán Futópálya 24 órán keresztül folyamatosan használatban legyen, közben pedig minél több adományt gyűjtsenek a Guillain-Barrè szindrómás Major Zsombor részére. Zsombi 2018-ban született makkegészségesen, de 15 hónaposan egyik pillanatról a másikra lebénult.
 A gondos kezelésnek köszönhetően Zsombi állapota folyamatosan javul, de jobb lábát azóta sem tudja 100 százalékosan használni. Szülei többfajta kezelést is igénybe vesznek, de sajnos ezek a terápiák nagyon drágák, így a három gyermekes családnak minden (akár csekély) összeg hatalmas segítség.

További részletek a a program Facebook-eseményén találhatók.

Esztergom

Fuss és adományozz Esztergomban!

Adományozással egybekötött amatőr futóversenyt rendez az Esztergomi Futóművek március 20-án vasárnap 9 órától az Erzsébet Parkban. Nevezni március 17-.e éjfélig lehet. A nevezők 300 méteres, 10 kilométeres és 4 kilométeres távo közül választhatnak. A 300 méteres távot a legkisebbeknek, míg a 4, illetve a 10 kilométeres távot a nagyobbaknak ajánlják a szervezők.

A verseny ideje alatt lehetőségetek lesz az esztergomi Boldog Ceferino Roma Misszió plébániát támogatni, a teljes összeget az Esztergomba érkezett menekültek megsegítésére ajánlják fel.

Textilbetét varrás

Az ökotudatos hobbivarrókat várja március 19-én szombaton a Szentgyörgymezői Olvasókör a Nők hava programsorozat részeként. Mint a programban írják, környezetbarát és egészségre ártalmatlan megoldásokkal ismerkedhetnek az érdeklődők, majd megvarrhatják első mosható betétjüket is.

Mozi

Szintén az Olvasókörben két filmvetítés is lesz: március 18-án pénteken 19 órakor az Örök tél című ismert alkotást, 20-án vasárnap 18 órakor pedig Tóth -Máté Miklós A nagyrahivatott című alkotását adják. Utóbbi vetítés után a főszereplővel, az esztergomi Horányi Lászlóval is beszélgethetnek az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában