Ukrajna

2022.03.01. 18:58

Komárom is összefog - Dr. Molnár Attila: „Embert próbáló időket élünk...”

A város több szervezeténél is várják a tárgyi és pénzbeli felajánlásokat. Az Evangélikus Egyház szállást is tud biztosítani a megyében a rászorulóknak.

Kemma.hu

Forrás: Komárom Város Facebook-oldala

Fotó: Gabor Laszlo

A komáromi önkormányzat mellett a helyi egyházak és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Komáromi Szervezete is bekapcsolódott az ukrajnai menekültek  megsegítésére szervezett országos összefogásba. Dr. Molnár Attila polgármester, a város hivatalos Facebook-oldalán, kiemelve, hogy embert próbáló időket élünk, megosztotta azt a felhívást, melyben a helyiek segítségét és együttműködését kéri. A küldeni kívánt csomagokat az Arany 17 Rendezvényközpontban lehet leadni hétköznap 9 és 18 óra között. Elsősorban tartós élelmiszert, ruhát, takarókat, matracokat várnak. Egyéb felajánlásokra a [email protected] e-mail címen van lehetőség.

Nt. Máté László komáromi református lelkipásztortól megtudtuk, hogy a Komáromi Református Egyházközség a soron következő vasárnapi istentisztelet perselypénzét és pénzbeli adományait ajánlja fel a menekültek megsegítésére. A jótékonysági alkalomra március 6-án, 10 órától kerül sor, melyre nagy szeretettel várnak mindenkit. Kiss Máté evangélikus lekész szintén a gyülekezet Facebook-oldalán osztotta meg az egyház azon felhívását, melyben részletes tájékoztatást adnak arról, hogy milyen felajánlásokat várnak és milyen módon, hova lehet azokat eljuttatni. 

Pénzadományokat online bankkártyás fizetéssel a perselypénz.hu oldalon, az erre a konkrét célra fenntartott felületen keresztül nyílik mód, vagy banki átutalással az alábbi számlaszámra: 

Név: M.EV.EGYH. – Rendkívüli gyűjtés

Bankszámlaszám: 11707024-20478070, IBAN: HU70 1170 7024 2047 8070, SWIFT: OTPVHUHB

A szervezők kérik, hogy a folyamatosan változó igények miatt a tárgyi felajánlásokkal kapcsolatban, minden esetben egyeztessenek az MME Országos Irodájának menekültügyi referensével Mészáros Attilával, az [email protected] e-mail címen, vagy a +36 20 513 31 52 -es telefonszámon.

Kiss Máté kiemelte, hogy – bár a tegnapi napig nem érkezett még igény − amennyiben szállásra van szükség, a Komáromi Evangélikus Lelkészi Hivatalban bárki nyugodtan jelezheti. Pénzbeli adományokat e-mailben és sms-ben is várnak a [email protected] címre és a +3620 824 20 20 -as telefonszámra.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat február 25-én létrehozott [email protected] e-mail címre átlagosan tízpercenként érkezik felajánlás. Ravaszné Takács Márta intézményvezető közösségi oldalán jelezte, hogy elsősorba ide is tartós és/vagy azonnal fogyasztható élelmiszert, konzervet, kis kiszerelésű üdítőitalokat, ásványvizet, édességet, tisztító és tisztálkodási szereket (fogkefe, fogkrém, törlőkendő, kézfertőtlenítő), higiéniai termékeket, pelenkát, ágyneműt várnak.

A szervezet felhívta a figyelmet, hogy —mivel jelenleg nagy készlettel rendelkeznek— ruhaneműt nem tudnak fogadni. Kiemelten fontos, hogy a felajánlott élelmiszer ne legyen lejárat közeli!

Az adományokat hétfőtől péntekig 9 és 15 óra közt várják Komáromban a Kossuth Lajos utca 12. szám alatt, a MMSZ Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálatnál. A pénzbeli felajánlásokat banki átutalással a következő számlaszámokra várják:

Belföldi utalás: 11784009-20200776 számlaszámra Külföldi utalás (euróban): IBAN: HU34 1176 3842 00104881 0000 0000  Swift kód: OTPVHUHB, vagy az adomanyozz.hu oldalon, illetve online befizetéssel a 1350-es adományvonalon hívásonként bárki 250 forinttal segíthet. Az önkéntes adományokat és felajánlásokat a [email protected] e-mail címre várják. Egyéb információk a [email protected] címen kérhetők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában