Gigaberuházás

2022.03.17. 14:15

Elkezdődhet az M1-es autópálya bővítése: 2x3 sávunk lesz a végére

Lehet, hogy elkezdődik végre, amire annyian várnak: az M1-es autópálya M0-ás csomóponttól Bicskéig tartó 23 kilométeres szakaszának háromsávosítása. Kiírta a bővítésre közbeszerzést a NIF.

Kemma.hu

Képünk illusztráció

Forrás: Kisalföld

Fotó: Nagy Gábor

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) az uniós közbeszerzési közlönyben tette közzé nyílt tenderfelhívását az M1-es autópálya bővítésére. Az M0-s csomóponttól Bicskéig tartó 23 kilométeres szakasz lehet először 2x3 sávos. A kiírás szerint a feladat két részből áll: először a 23 kilométeres szakasz 2x3 sávra bővítése és a kapcsolódó létesítmények valósulhatnának meg. A második részben pedig a Biatorbágy 1-es számú főút - 8101-es jelű út turbó körforgalmának, valamint az 1-es számú főút M1 csomópont - 8101-es jelű úti csomópont közötti szakasznak 2x2 sávosra bővítésével folytatódnának a munkálatok.

Az ajánlattételi határidő április 19. Az értékelésnél az ár 70, míg a minőség 30 súlyszámmal szerepel. Az M1-es autópálya 2x3 sávosra bővítése már csaknem egy évtizede szükségessé vált a Budapest–Győr szakasz megnövekedett forgalma miatt. A teljes korszerűsítés után Győrig lehet majd három-három sávos a sztráda.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában