Emberség és együttérzés

2022.03.05. 19:34

Az epöli csoda: a 650 lelkes kistelepülés több mint fél tonna adományt gyűjtött a menekülteknek

Kemma.hu

Forrás: EPÖL Község Önkormányzatának információs oldala/ Facebook

A település polgármestere, Tácsik Attila a község önkormányzatának közösségi oldalán tette közhírré és köszönte meg a településen szervezett adománygyűjtő akció sikerét. Mint fogalmazott, az epöliek jelesre vizsgáztak együttérzésből és emberségből.

A polgármester még február 26-án, vasárnap este intézett felhívást a falu lakóihoz, amelynek nyomán egy emberként mozdult meg a község.

A 650  lelket számláló községünk szerény becslésem szerint több, mint fél tonna adományt gyűjtött össze 2 - 3 nap alatt. A 46 kartondobozba csomagolt adományok között szerepelt a teljesség igénye nélkül a következő termékek: konzervek, azonnal fogyasztható élelmiszerek, tisztítószerek, tisztálkodási eszközök, pelenka, bébiételek, üdítő, ásványvíz, liszt, cukor, tészta, étolaj.

– írja beszámolójában a településvezető. Az összegyűjtött adományt az epöliek március 4-én, pénteken reggel adták át a Magyar Katolikus Karitász esztergomi régióközpontjában, ahol nagy örömmel fogadták az önzetlen segítséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában