Rektor a rendházban

2022.02.16. 21:28

Fejlődésben a felsőoktatás: folytatódik az együttműködés Tata a Soproni Egyetem között

Sz. D. K.

Forrás: Tata Város/ Facebook

A Soproni Egyetem rektor, prof. dr. Fábián Attila, a közelmúltban látogatást tett munkatársaival a tatai Piarista Rendházban. Az egyetem első embere a tatai felsőoktatás jövőjéről, az egyetem és a város együttműködésének további terveiről egyeztetett Michl József polgármesterrel – adta hírül a város közösségi oldalán.
A Piarista Rendház épületében még 2017 őszén kezdte meg működését a Tatai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ (KFKK), amelyben a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara indított csecsemő és kisgyermeknevelő alapszakot. A képzés sikeres lett, az együttműködés gyümöcsözött: az oktatási paletta kínálata azóta tovább bővülhetett Tatán. 

A mostani találkozón prof. dr. habil Varga László, a Benedek Elek Pedagógiai Kar dékánja, dr. Simon István Ágoston oktatási dékánhelyettes, Kissné dr. Zsámboki Réka tudományos és külügyi dékánhelyettes, Michl József polgármester és Acsainé Dávid Ágnes, az intézmény ügyvezető igazgatója vettek részt. Dr. Fábián Attila kiemelte:

Az elmúlt öt év sikere elsősorban a nyitottságnak és a kreativitásnak köszönhető. Olyan kollégák dolgoznak a Benedek Elek Pedagógiai Karon, akik mindig is nyitottak voltak arra, hogy ilyen kooperációkat létrehozzanak, mindezt pedig alátámasztja szakmai felkészültségük és az egyetem hírneve. Másrészről fontos volt Michl József nyitottsága és a település fogadókészsége is, melynek nyomán megteremtették a helyi képzési központ környezetét. 

– Az együttműködés legnagyobb értéke az, hogy az érdeklődők helyben tanulhatnak. Az oktatás a helyi tudásbővítést, a helyi értékek megbecsülését szolgálja, hiszen ahhoz, hogy a gyermekeket sikerüljön a számukra legjobb úton elindítani az életükben, értéket kell adnunk nekik, és ezt csak értékes emberek képesek megtenni – mondta a tatai találkozón Acsainé Dávid Ágnes.

Újabb együttműködést terveznek - A tatai KFKK-ban tovább bővül az oktatás, hiszen megkezdődik a Soproni Egyetem Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karával való együttműködés is, ennek köszönhetően pedig már két kar képzési kínálata ad majd lehetőségeket helyben az egyetemi végzettség megszerzésére. Az, hogy Tatán bővítünk, elhivatottságot jelent, hogy minél szélesebb körben tudjuk tanítani azokat, akik erre a csodálatos pályára adják a fejüket és úgy gondolják, hogy a gyermekeinket, unokáinkat fogják nevelni a jövőben – mondta a rektor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában