Kormányzati támogatás

2022.01.09. 16:30

Majd' 300 milliót kapott Oroszlány az útjaira

Jelentős, bruttó majd' 296 millió forintos kormányzati támogatás érkezett december végén Oroszlányba, amit útfelújításra fordít majd a város.

W. Zs.

A Gazdasági-újraindítási Alap és a Kisvárosi Útprogram keretében történő fejlesztések közbeszerzései megtörténtek, a szerződések folyamatban vannak. A kilenc út felújítását az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt., vállalta. Információink szerint április 15-ig tart majd az útfelújítási program. 
Két régóta húzódó projekt végére is pont kerül. Megoldódik az Erdész utca csapadékvíz elvezetése, valamint a Bánki Donát utca megsüllyedt szakaszának helyzete is. Továbbá az Alkotmány utca és a Hunyadi János utca bizonyos szakasza, valamint a Malomsori Óvoda melletti murvás parkoló is érintett.

Továbbá a Népekbarátsága utca egyes lakótömbjei előtti járdák felújítása, valamint a Takács Imre utca is sorra kerül. Utóbbi esetben út- és járdaszakasz-újjáépítés várható. Évek óta tervben van a Várdomb utca felújítása. Most ez is megújul. 
A városvezetés tavaly is jelentős összeget, 406 millió 400 ezer forintot fordított közutak, hidak építésére és felújítására. Ezzel pedig elkezdődött a város egyik legnagyobb beruházása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában