Segítségnyújtás

2022.01.30. 14:53

Fontos olasz út előtt áll az izomsorvadással született Ábris

Ábrisnak újabb speciális eszközökre van szüksége a gyógyulásához, amelyeket Olaszországban készítenek el. Most ti is hozzájárulhattok a kisfiú fejlődéséhez.

Kemma.hu

Forrás: Facebook/BJAbris - Fight for Life

Béry-Januskó Ábris, a gerincvelő izomsorvadással született kisfiú történetét már jól ismerik olvasóink. A kicsinél 2017 tavaszán, nyolc hónapos korában diagnosztizálták a betegséget, amire akkor még nem volt kezelés Magyarországon. 

Az édesanya által létrehozott BJAbris - Fight for Life elnevezésű Facebook-oldalon olvashatunk arról, hogy a kis Ábrisnak ismét szüksége van az összefogásra, amelyben már annyiszor részesülhetett. A szárligeti kisfiú nagyon komoly gépparkkal rendelkezik: kerekesszék, korzett, járássegítő, állító sorakoznak a szobájában a játékok mellett.

Ábrisnak ezekre a gyógyászati eszközökre hatalmas szüksége van, hiszen ezek segítenek abban, hogy megyszer megtanuljon önállóan lábra állni, majd lépegetni és járni. Ahogy az édesanya írta, a legnagyobb álma, hogy lássa felé sétálni kisfiát. 

Ezek az eszközök azonban nagyon drágák, ráadásul nem is otthon, hanem Olaszországban készülnek. Ezek tökéletes elkészítéséhez többször is ki kell utaznia a családnak az ottani céghez. Ráadásul ezeket az eszközöket folyamatosan cserélni kell, ahogy Ábris növekszik, így ez állandó és jelentős kiadást jelent a családnak.

Hamarosan a család ismét Olaszországba utazik, hogy mintát vegyenek a kisfiúról. Az édesanya azt kéri, hogy akinek a körülmények engedik, azok támogassák kisfia gyógyulását. 

A felajánlásokat Ábris alapítványának bankszámlaszámára tudjátok küldeni:
BJÁbris Alapítvány
Erste Bank
11600006-00000000-79318624

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában