Könyv az ifjúságnak

2022.01.25. 20:52

Ajánlott olvasmány lett a környei származású írónő műve: Az osztály vesztese

Wéber Anikó ifjúsági regénye, Az osztály vesztese több általános iskolában bekerült a tananyagba. A Marci és Merkúrt pedig beválasztották az Írókat az iskolába című projektbe.

Sugár Gabi

Forrás: Wéber Anikó/ Facebook

A fiatal és tehetséges író, pedagógus, újság- és gyerekkönyvíró közösségi oldalán számolt be arról, hogy ajánlott olvasmány lett általános iskolában az egyik ifjúsági regénye, Az osztály vesztese. Az ifjúsági könyv egy osztály Facebook-oldalára kitett furcsa képpel indul: esetlen alak minion­jelmezben, felette a falra írt felirat: Az osztály vesztese! Az osztályfőnök tombol, a diákok gyanakodva méregetik egymást. Tettesnek se jó lenni, de áldozatnak még rosszabb. A gyerek életét ismerjük meg mindenestül, miközben velük izguljuk és szorongjuk végig ugyanazt a pár napot a felkeléstől a feleltetéseken át a napköziig. 

A szerző gyakran foglalkozik az iskolai élettel, főhőseinek egy része sajátos nevelési igényű. Ahogy a Marci és Merkúr – Űrlény az osztályban című kötetének főszereplője is. A különleges kisfiú egy új osztályközösségbe csöppen, és próbál beilleszkedni kisebb-nagyobb sikerrel. A sorozat több kötetből áll, és az alsós diákoknak szól. A mesekönyvet a HUBBY – Magyar Gyerekkönyv Fórum beválasztotta az Írókat az iskolába című projektjébe. 

– A legnagyobb öröm, amikor iskolákban tanítják a könyveimet – írta posztjában az írónő. – Az osztály vesztese című regényem több intézményben is ajánlott olvasmány, amiért nagyon hálás vagyok. 

Csaknem húsz könyve jelent már meg - Wéber Anikó, a fiatal író, pedagógus, újság- és gyerekkönyvíró Tatabányán született 1988. március elsején. Környén élt családjával, majd később a megyeközpontba, Tatabányára költöztek. Az Árpád Gimnáziumban érettségizett, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végzett magyar- és filozófiatanárként 2013-ban. Családjával jelenleg Budapesten él a tehetséges író. Egy évig dolgozott egy budapesti általános iskolában pedagógusként, majd újságíróként publikált több magazinban és online portálon. Rendkívül termékeny alkotó. Csaknem húsz gyermek- és ifjúsági könyve jelent már meg. Elismerésben is részesült, átvehette a HUBBY (Magyar Gyerekkönyv Fórum) szerzői díját az elmúlt években kiemelkedő írói tevékenységéért. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában