Tömegközlekedés

2021.12.29. 08:41

Több kocsival és éjszakai járattal készül a MÁV a szilveszterre

Érdemes vonattal közlekedni szilveszter és újév alkalmával, hiszen nem csak több kocsival, de éjszakai járattal is segítik a közlekedést.

Kemma.hu

A KISS motorvonat begördült Tatabányára

Forrás: MÁV

A MÁV és a Volánbusz arra kéri a szilveszterkor és újévkor közlekedő utasait, hogy időben tervezzék meg az utazásukat, tájékozódjanak a menetrendváltozásokról, mivel ebben az időszakban jóval nagyobb utasforgalom várható – írta közleményében a mavcsoport.hu.

Kiemelték, hogy érdemes a menetjegyek megvásárlásáról is időben gondoskodni, ezzel biztosítva a helyet a járművön. Természetesen ebben az időszakban a kiemelt szakaszokon december 31-én, január 2-án és 3-án 1-4 kocsival többet kapcsolnak az InterCity vonatokhoz. A szilveszterezőknek a vasúttársaság a biztonságos hazajutás érdekében az éjszakai, hajnali vonatok igénybe vételét javasolja a gépkocsik használata helyett. A megyénket érintő éjszakai járatok a Déli és a Nyugati pályaudvarról indulnak.

Azt se feledjük, hogy mind a tanuló- és dolgozóbérleteket január 5. helyett 7-ig fogadják el a vonatokon és a helyközi buszjáratokon, illetve a már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt január 2-án éjfélig vehetik igénybe.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában