advent

2021.12.02. 16:21

Pofátlanság ellen plexifal védi az oroszlányi kis Jézust

Az Oroszlány Barátainak Köre jóvoltából minden évben kikerül a város főterére a betlehem. A korábbi években többször ellopott, megrongált kis Jézust az idén plexi védi.

W. Zs.

Az Oroszlány Barátainak Köre jóvoltából minden évben kikerül a város főterére a betlehem. A korábbi években többször ellopták, megrongálták a kis Jézust. Az idén plexi védi.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Z. I.

Már napok óta látható Oroszlányban, a Szent Borbála téren a betlehem, amely évről-évre az öröm mellett nem kevés bosszúságot is okoz a településen élőknek és az ünnepváró kompozíciót állító Oroszlány Barátainak Körének. A kis Jézus az idén már plexifal mögött fekszik a jászolban.

avaly és tavalyelőtt is ellopták, megrongálták a kis Jézust. Az idén plexi védi. (Fotó: Z. I. / 24 Óra)

Az elmúlt évek viszontagságai miatt ilyen elővigyázatosak a civil szervezet tagjai, a kis Jézus ugyanis már több alkalommal esett áldozatul rongálásnak, sőt tavaly és tavalyelőtt el is lopták az alkotást.A város akkor szemtanúkat keresett, kérték, aki bármit tud a szoborról vagy eltűnése körülményeiről, az jelentkezzen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában