Közösség

2021.12.07. 12:21

Ezrek keresik Komáromban az élő adventi naptár kivilágított ablakait

Ismét élő adventi naptárral készülnek a karácsonyra a komáromiak. Idén már óvodák, bölcsődék és iskolák is csatlakoztak a kezdeményezéshez.

Forrás: Komárom/ Youtube

Forras: Komárom/ Youtube

Ismét van „élő adventi naptár” Komáromban. Sorra gyúlnak ki az adventi ablakok a Duna menti városban, amit nagy lelkesedéssel fogadnak a helyiek. Egészen december 24-ig minden nap más-más otthon ablakában válnak láthatóvá az adventi fények, melyek egy-egy számot rejtenek – tudtuk meg a komarom.hu oldalról.

A kezdeményezés eredetileg egy helyi baráti kör ötlete volt. Ők szerettek volna adni valamit a közösségnek, miután a járványhelyzet miatt a legtöbb adventi program ellehetetlenült vagy háttérbe szorult.

Huszonhárom ismerősömnek küldtem el az ötletet tavaly novemberben, és legnagyobb örömömre mindenkitől azt a választ kaptam, hogy igen, vágjunk beleemlékezett vissza Stefankovicsné Bondor Ágnes, a program egyik szervezője.

Idén már a magánházakon kívül iskolák, óvodák és bölcsődék is csatlakoztak a kezdeményezéshez. Általában minden adventi ablaknál apró ajándékokkal, szeretetvendégséggel várják az érkezőket.

Felmerül a kérdés, hogy találják meg az lelkes ablakvadászok az adott napi kivilágítást. Egy nyilvános Facebook csoportban minden nap 17 óra körül felfedik a szervezők a fények hollétét, amelyhez egy térképrészletet is adnak. Ez abban segít, hogy a megfelelő városrészben keressék a kivilágított ablakocskákat és az adott napi számot az érdeklődők.

A visszaszámlálás elindult, így a napokban már több mint ezer komáromi keresi az adventi fényeket, hogy együtt, lépésről-lépésre haladva jussanak el a szeretet ünnepéig.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában