Közönségtalálkozó

2021.12.04. 14:40

Eperjes Károly érkezik a komáromi moziba advent második vasárnapján

Vasárnap a Magyar Passió című filmet vetítik a komáromi Jókai moziban, ami után magával Eperjes Károllyal találkozhatnak és beszélhetnek a nézők.

K. D.

Forrás: Facebook/Magyar Passió

Eperjes Károly Magyar Passió című filmjét mutatják be vasárnap 17 órától a Jókai Moziban, amelyet közönségtalálkozó is követ. Tonomár Istvánt, a mozi vezetőjét kérdeztük.

– Miről szól az alkotás?

– A filmleírás szerint az 1950-ben játszódó filmben Leopold atya azért küzd szerzetestársaival, hogy a háború után újjáéledő országban a ferences rendet ismét felvirágoztassa. Kezdetben a kommunista hatalom nem akadályozza őket tevékenységükben, még a háborúban elrejtett kegytárgyaikat is visszakaphatták. Ez a „békés” állapot nem tart sokáig. Leopold atyát koholt vádak alapján letartóztatják és hogy megtörjék, kegyetlen kínvallatások alá vetik. Volt diákját, a vallásnak hátat fordító, a szocialista rendszerben hívő fiatal tisztet, Keller főhadnagyot bízzák meg a beismerő vallomás kicsikarásával.

– Mikor kezdődik a vetítés?

– Vasárnap 17 órakor kezdődik a film vetítése, ezt követi majd a közönségtalálkozó, ahol ismert vendégekkel is találkozhatnak a nézők. A vetítésre még jegyek is rendelkezésre állnak a további érdeklődőknek.

– Kikkel találkozhatnak a résztvevők?

– Itt lesz velünk Eperjes Károly színművész, akinek ez az alkotás az első filmje rendezőként, de ő játssza az egyik főszerepet is. Emellett itt lesz Gál Tamás, a Komáromi Jókai Színház igazgatója, a film szereplője, illetve a forgalmazó képviselője. Velük lehet majd kötetlenül beszélgetni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában