Pályázat

2021.11.03. 11:01

Várólistáról nyerték meg az ötmillió forintos támogatást a polgárőrök

A Réde-Bakonybánk Polgárőr Egyesület sikeresen pályázott, aminek hála ötmillió forintos támogatásban részesültek.

Sz. D. K.

A Réde-Bakonybánk Polgárőr Egyesület a közelmúltban nyert el egy pályázatot gépjármű beszerzésre, amelynek köszönhetően a csapat ötmillió forint támogatásban részesült. A sikeres pályázatról Pölöskei Zsoltot, az egyesület elnökét kérdeztük.

– Egyesületünk 2018-ban alakult a kisbéri egyesületből kiválva. Még 2018-ban kaptunk egy 2007-es Seat Cordoba személyautót a megyei rendőr-főkapitányságtól, amelynek mi vagyunk az üzembentartója. A tulajdonos a rendőr-főkapitányság maradt – részletezte Pölöskei Zsolt. Mint mondta, a gépjármű a rendeltetésszerű használatából adódóan kisebb-nagyobb hibái vannak, de ezeket folyamatosan karbantartják.

– Miután egyesületünk illetékességi területéhez két település tartozik, a pályázat megírásával a célom az is volt, hogy Rédén és Bakonybánkon is rendelkezésre álljon egy-egy autó a figyelő és egyéb szolgálatok teljesítésérhez. A Magyar Falu Program keretében ezt a pályázatot már tavaly is benyújtottam, akkor várólistára került – fűzte hozzá az elnök. Az idei évben is várólistára került a benyújtott pályázat, azonban a kormány többlettámogatást adott a programhoz, így az ötmillió forintot sikeresen elnyerték. Még nem tudják pontosan milyen autót vesznek, de elképzeléseik már vannak ezzel kapcsolatban.

– Tavalyi évben egy Dacia Duster típusú gépjárművet céloztam meg, de ez még nem biztos, majd közösen eldöntjük. A közelmúltban a Nemzeti Együttműködési Alaphoz is pályázatot adtam be az egyesület nevében 700 ezer forint támogatást igényelve, melynél szintén bízunk a pozitív elbírálásban – emelte ki a polgárőrök vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában