Kecskéd

2021.11.12. 11:00

Programokban gazdag német nemzetiségi hetet rendeznek

Márton-napi felvonulással kezdődik a német nemzetiségi hét, de lesz bál, hagyományőrző programok és német nyelvű szentmise is.

W. Zs.

Márton-napi felvonulással kezdődik november 12-én a német nemzetiségi hét, a nemzetiségi önkormányzat és hagyományőrző csoportja szervezésében. A program 16 óra 30 perckor kezdődik, az óvoda udvarán gyülekezhetnek az érdeklődők. Másnap az iskola tornatermében lesz a nemzetiségi bál, a részvételt előzetes regisztrációhoz kötik a szervezők.

Hétfőn a művelődési házban folytatódnak a programok, készülnek népviseleti praktikák, bemutatóval, alsószoknya-keményítéssel és „Wurst” készítéssel, valamint hajfonással. Csütörtökön 18 órakor Hartmann Miklós lesz az író-olvasó találkozó vendége, akit a Széna illata című regényéről lehet kérdezni a kultúrközpontban.

Ezt követően vasárnap 10 óra 30-kor német nyelvű szentmisére várják a híveket a Szent Anna templomba, a Kecskédi Dalárda közreműködésével. Aznap 15 órakor nemzetiségi gálával folytatódik a rendezvény és hagyományos kecskédi sütemények kóstolása zárja a programsort. Kísérőprogram a kézműves-foglalkozás és a lámpáskiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában