Tehetség

2021.11.30. 08:57

Már külföldön is megjelentek a környei író mesekönyvei, most újabb kötet készült

Újabb kötettel bővítette Marci-sorozatát Wéber Anikó, környei származású írónő. Kötetéről és munkásságáról kérdeztük a tehetséges írónőt.

S. G.

Forrás: Beküldött

A környei származású Wéber Anikó újabb kötettel örvendeztette meg olvasóit. A Pagony Kiadó gondozásában jelent meg a Marci és a Bűvészolimpia című könyve Rátkai Kornél rajzaival.

– A könyv az alsós diákoknak szól, a témája az iskolai csapatjáték és a versengés – nyilatkozta Wéber Anikó. – Most is sok kérdésre keresem a választ a meseregényben: hogyan tud a sok különböző képességű gyerek összefogni? Mi történik azzal a gyerekkel, aki gyengébben teljesít? Hogyan lehetünk egyre ügyesebbek? Csak varázslat és bűvészkedés kell hozzá, vagy valami más is?

A fiatal környei író regényeinek nagy része mesés köntösben komoly kérdéseket feszeget: a gyerekeket és szüleiket érintő problémákra fókuszál.

– A most megjelent kötetem főhőse, Marci, aki osztálytársaival indul a Bűvészolimpián. Ehhez a versenyhez azonban nem elég a saját ügyessége és a szülei segítsége. Csak akkor győzhet, ha összefog a csapattársaival. Marci találkozik igazi bűvészekkel, új barátokat szerez, akikkel megtanulják, mi kell az igazi varázslathoz.

A Marci és a Bűvészolimpia a Most én olvasok! sorozat Marci-köteteinek a folytatása. Ezek a történetek az iskola és az olvasás birodalmába vezetik be a gyerekeket.

– Boldog vagyok, hogy a Marci-sorozatom külföldön is megjelent, már román nyelven is olvashatják. A Marci-rajongók pedig egy új társasjátékban, a KalandoZooban is találkozhatnak kedvenc karaktereikkel. Az osztály állatkertbe látogat, és mi velük tarthatunk, hogy minél több állatot megleshessünk. A játékot Marosvári Tamás tervezte – meséli Wéber Anikó.

Szerzői díj

A fiatal író-pedagógus, újság- és gyerekkönyvíró Környén, és Tatabányán élt családjával. Az Árpád Gimnáziumban érettségizett, majd magyar- és filozófia­tanárként végzett 2013-ban. Jelenleg Budapesten él. Dolgozott általános iskolában pedagógusként, majd újságíróként publikált több magazinban és portálon. Csaknem húsz gyermek- és ifjúsági könyve jelent meg. Tavaly átvette a HUBBY (Magyar Gyerekkönyv Fórum) szerzői díját az elmúlt évek írói tevékenységéért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában