Figyelem

2021.11.10. 11:02

Fagyhalált is okozhat, ha pokrócon fekszik a házikedvencünk

Fontos, hogy figyeljünk a kint tartott állatokra, mert lassan érkezik az az időszak, amikor már nekik is kezd túl hideg lenni. A figyelem életet menthet.

Kemma.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A Tatai Civil Állatvédők osztották meg Facebook oldalukon, hogy miként érdemes a télre felkészíteni az ember legjobb barátját. Meglepő módon a pokróccal való kibélelése a kutyaháznak nem jó megoldás, nem véletlen, hogy gyakran kihúzzák az ólból a nagy gonddal odakészített anyagot. Egyszerű magyarázat van erre, mivel az állat szőréből a víz, a hó mind ráfolyik a pokrócra, ami a hidegben ráfagyhat, így azt az érzetet kelti, mintha állandó jéghideg földön feküdne. A közhiedelemmel ellentétben azonban érdemes szalmával leteríteni az állataink kis otthonát – derül ki a posztból. A szalma nedvszívó képessége nagyon jó és hamar szárat, így nem fordul el az imént említett probléma. Ráadásul a kutya fel tudja „fűteni” a testével a kupacot, így szinte melegíti a természetes anyag. Csupán arra fontos figyelni, ha lánca is van a kutyának, hogy a kihordott szalmát rendszeresen pótoljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában