Komárom

2021.11.12. 09:00

A templomban is kötelező a maszk

Kötelező a maszk használata a komáromi római katolikus plébánián a szentmiséken és a liturgikus alkalmakon. Szombaton tartják a nagytemplom havi nagytakarítását.

K. D.

Veres András megyéspüspök úgy rendelkezett, a súlyosbodó járványhelyzet miatt kötelező a maszk használata a komáromi római katolikus plébánián a szentmiséken és a liturgikus alkalmakon. Arra kérik a híveket, belépéskor használják a kifejezett kézfertőtlenítőt.

Azt írták, a hívekre is érvényes a vasárnapi misehallgatási kötelezettség alóli felmentés, ha náthásak, köhögnek, koronavírusosak, karanténban vannak. Akik megbetegszenek, otthonaikban is bekapcsolódhatnak a vasárnapi élő közvetítésbe, amelyet a Klapka kábel szolgáltató 13-as infó csatornáján tekinthetnek, illetve a Facebookon tekinthetnek meg.

Szombaton tartják a nagytemplom havi nagytakarítását, arra kérik a templomba járókat, aki egészséges, segítsen a rendbetételében. Befejezték a komáromi kistemplom statikai megerősítő munkálatait az elmúlt hetekben, a felújítás során levert freskókat és a templom belső terét szeretnék kifesteni. Azt kérik, aki teheti, támogassa a kezdeményezésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában