kiadvány

2021.10.07. 20:00

Tüzértiszttel járja a várost a Komáromi Kisleány a városról készült mesekönyben

Mesekönyv készült a Komáromról. A település kitüntetett helyszíneit bemutató Szuronyffy Szaniszló és a Komáromi Kisleány című kötetet Szabó Olivér vetette papírra és Bartha Zsanett illusztrálta.

K. D.

A kiadvány több helyen is elérhető lesz

Forrás: komarom.hu

A kiadványsorozat első részében a komáromi kisleány, Luca, Szuronyffy Szaniszló békebeli tüzértiszttel járja végig a várost és fedezi fel Komárom történelmi és turisztikai jelentőségű helyszíneit gyerekszemszögből. A könyvet megoldandó feladványok, érdekes rejtvények is színesítik, írja a komarom.hu

– A mesefüzethez kapcsolódik egy színező, amit a gyerekek fantáziájuk szerint kiszínezhetnek, illetve egy sétálótérkép, melynek segítségével az egész család a meseszereplők nyomába eredhet és bejárhatja a várost, ahogy Szaniszló és Luca is teszik a történetben – mondta el a kötet kapcsán Benedek-Nagy Nikolett turisztikai tanácsnok. A kaland folytatódik, Lucáék a jövőre megjelenő második részben komáromi történelmi személyekkel találkoznak majd, köztük Jókai Mórral, Klapka Györggyel, Alapy Gáspárral, Lehár Ferenccel, Egressy Bénivel, Selye Jánossal és Czibor Zoltánnal.

A mesekönyvhöz és a hozzá kapcsolódó kiadványokhoz a komáromi Tourinform irodában juthatnak hozzá az érdeklődők. A tervek szerint a kiadvány a komáromi vendéglátó helyeken, szolgáltató egységekben, helyi óvodákban és általános iskolákban is hozzáférhető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában