hitélet

2021.10.30. 11:59

Pénzügyi dolgozóból lett lelkipásztor a komáromi evangélikus lelkész

Ismét saját lelkésze lett a komáromi evangélikus közösségnek. Kiss Mátét egy ünnepi istentisztelet keretében iktatták be.

K. D.

Ismét saját lelkésze lett a komáromi evangélikus közösségnek. Kiss Mátét egy ünnepi istentisztelet keretében iktatták be.

Forrás: Komáromi Evangélikus Egyjázközség

Ünnepi istentiszteleten iktatták be Kiss Máté evangélikus lelkipásztort, így hosszú idő után újra saját lelkésze lett a komáromi közösségnek. Kiss Máté számára Komárom nem volt idegen, hiszen édesapja tíz éven át szolgált a komáromi gyülekezetben, így élete első három évét itt töltötte. Lelkészi pályájának kezdete előtt pénzügyi vonalon dolgozott, majd elmondása szerint, Nyíregyháza mellett töltött 6 éves cigánymissziós szolgálata után kapott elhívást az evangélikus teológiára.

– A komáromi gyülekezettel hamar egymásra találtunk – mondta el a lelkipásztor. – A város fejlődését mindig is követtem és most a gyülekezet lelki életének is részese lehetek.

Az eseményen Szemerei János, a Nyugati Evangélikus Egyházkerület püspöke végezte az igehirdetés szolgálatát, majd Szarka István, a Fejér-Komáromi Evangélikus Egyházmegye esperese beszélt a lelkészi szolgálatról. Az istentisztelet végén a gyülekezet előjárói átadták Kiss Máténak azt a meghívó levelet, melyben megerősítették, hogy készek elfogadni az új vezetőt az egyházközség élére.

Ahogy az egyházközség honlapján olvasható, Kiss Máté Nógrádban is szolgált, itt kapta a meghívást a komáromi gyülekezetbe.

Kiss Máté (Fotó: Komáromi Evangélikus Egyházközség)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában