dilemma

2021.10.15. 07:00

Behajtani tilos tábla mögé került a parkoló Tatabányán

A közelmúltban fejeződött be az új parkoló kialakítása Tatabányán, a Záray Márta Pihenőpark környékén. Olvasóink felhívták rá a figyelmet, hogy sokan mégsem mernek itt parkolni egy KRESZ-tábla miatt, ami csak mentőknek engedélyezi a behajtást.

Szász Dalma Kitti

A közelmúltban fejeződött be az új parkoló kialakítása Tatabányán. Olvasóink felhívták rá a figyelmet, hogy sokan mégsem mernek itt parkolni egy tábla miatt.

Forrás: Beküldött

Nemrégiben fejeződött be a Herman Ottó Általános Iskola használaton kívüli udvarrészén a több tucat férőhelyes parkoló kialakítása. A sokáig húzódó és meg-megálló építkezés után azonban nem felhőtlen a parkolni vágyók öröme. A környéken élők hívták fel a figyelmünket arra, hogy bár a parkolást engedélyező KRESZ-táblát kihelyezték, előtte pár méterrel ott van egy behajtani tilos tábla is, amely alatt az olvasható, hogy: „kivéve mentők számára”.

Így nem csoda, hogy ottjártunkkor mindösszesen egy autót láttunk parkolni az új területen. Megkerestünk egy vezetési oktatót is, aki megerősítette: a behajtási tilalom nem teszi lehetővé itt a parkolást. Mint mondta: azok a sofőrök, akik figyelmen kívül hagyják a tiltótáblát és beállnak a parkolóba, a KRESZ szabályait hágják át akkor is, ha valóban ott az út túloldalán egy parkolási területet jelző tábla.

A kihelyezett tábla miatt sok sofőr nem meri használni az új parkolót (Fotó: Beküldött)

Úgy tűnik, hogy ez a parkoló el van átkozva, hiszen pontosan egy évvel ezelőtt kezdődött a kálváriája. Akkor a kivitelezők az üresen álló épületrész mellett lévő területen kezdték meg a munkálatokat. Miután átadták a területet, a szakemberek megtisztították az elhanyagolt udvart: a gazokat kiszedték, majd kiirtották az elburjánzott bozótot.

Ám a projekt megkezdése után nem sokkal leálltak a munkagépek, s hosszabb hónapokra eltűntek a szakemberek. Mindenki csak találgatott, mi lehet ennek az oka. Noha a városháza közösségi oldalán azt ígérte, hogy a munkálatok az év novemberében befejeződnek, mégsem lett így.

Információink szerint a hivatal – a projekttel kapcsolatos első cikkünk után – döbbent rá arra, hogy nincs építési engedélyük, így a parkoló kivitelezési munkálatait felfüggesztették. Hónapokkal később ismét munkagépektől volt hangos a környék. Látszólag úgy tűnt, az akadályok elhárultak és minden adott ahhoz, hogy az itt élők hamarosan birtokba vegyék a várva várt parkolót. A területet miután leborították zúzottkővel, az iskola kerítésére kikerült a parkolótábla is.

A beruházás miatt nagy volt az öröme a Záray Márta Pihenőpark környékén élőknek, illetve azoknak is, akik az orvosi rendelőbe, az edzőterembe érkeztek, hiszen a mintegy ezer négyzetméteres területnek köszönhetően elvileg könnyebben találnának parkolóhelyet, ha ezt a jelzőtáblák is lehetővé tennék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában