átadó

2021.09.04. 07:00

Étteremből öregek otthona Tarjánban: családias légkör várja az időseket

Átadták pénteken a Sziget Idősek Otthonát. A fenntartó Péliföldi Örökzöld Egyesület elnöke, Gabala Ferencné mutatta meg az új létesítményt, amelyben már negyvenkét idős embert látnak el.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Dallos István

Uniós támogatásból és hitelből sikerült 116 millió forintból átalakítani az épületet. Már csak a nővérpult emlékeztet a régi funkcióra. A földszinten hét szobában helyezték el a folyamatos felügyeletre szorulókat. Az emeleten további tizenöt szoba várja az időseket. Egy, kettő, három és négy ágyasak, mindegyikhez tartozik fürdőszoba. Az állandó felügyelet mellett biztosítják az itt élők teljes ellátását.

A legtöbb itt élő a környékből érkezik. Az intézmény biztosítja a szobák berendezési tárgyait, de az itt élők az otthonról hozott kedvenc tárgyaikat is magukkal hozhatják. Így minden szoba más. Van, ahol virágtenger, máshol sok-sok fotó, színes plüsstakaró árulkodik az ott élő egyéniségéről.

Huszonhárman dolgoznak az idősek otthonában, ahová azok kerülhetnek be, akik rendszeres felügyeletet igényelnek, középsúlyos demensek, vagy 80 éven felüliek. A teljes ellátás mellett családias légkör, állandó foglalkozások várják az időseket.

Az egyesület elnöke elmondta: ez a harmadik intézményük. Törökbálinton bölcsődét, Bajóton ugyancsak ötven fő ellátását biztosító idősotthont működtetnek. Nagy igény van ezekre az intézményekre – mondta. Egy véletlen tatai találkozás alkalmával hívták fel a figyelmüket a helyszínre. Saját erőből vásárolták meg az épületet, amelyet öt hónap alatt újítottak fel, alakítottak át. A járvány miatt azonban csak most tudták hivatalosan átadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában