döbbenet

2021.09.28. 14:03

Észak-Amerikában őshonos kígyót videóztak a tatabányai utcán

Nem mindennapi látvány fogadta olvasónkat Tatabányán, ugyanis egy kígyóba futott bele az utcán. Megkeresésünkre szakember mondta el, mi is látható a felvételeken.

W. Zs.

Forrás: pixabay

– Hívják bátran a 112-t, a rendőrség majd intézkedik a továbbiakban – reagált kérdésünkre Balogh Zoltán díszállatkereskedő, amikor arról érdeklődtünk, melyik szervnél kell jelezni, ha extrém állattal találjuk szembe magunkat például egy forgalmas lakótelepen. Cikkünknek apropót adott az egyik ismert közösségi csoportban olvasható bejegyzés: kígyót láttak Tatabányán, a Mártírokon. A különleges állatról fotókat és videó is készített olvasónk.

Balogh Zoltán szavainak hitelt ad több mint 12 éves szakmai tapasztalata, ami alapján beazonosította a városban tájidegen látványt nyújtó „jószágot”. Azt mondja, kilencven százalék valószínűséggel gabonasikló lehetett az utcára került példány, és a piros szemek alapján egy albínóról van szó.

A szökés mestere

A szakember szerint a gabonasikló az egyik legnépszerűbb terráriumban tartható kígyó, és kezdő kisállattartók számára ideális első választást jelent. Gazdájának mindenekelőtt a biztonságot kell szem előtt tartania, ugyanis ez a sikló valódi mestere a szökésnek, ha csak a legkisebb lehetősége is nyílik rá. A rögzítetlenül hagyott tolóajtó vagy a könnyű üvegtető nem jelent akadályt a számára. Éppen ezért a gondos tulajdonosnak különösen oda kell figyelnie a terrárium biztonságára.

– Nagyon egyszerűek a gabonasikló tartási körülményei. Nem nő nagyra, 5-6 centiméter az átmérője. Rágcsálókkal táplálkozik. Észak-Amerikában őshonos, úgyhogy nem kedveli a hideget, ettől függetlenül nem kell plusz lámpákkal felszerelni a terráriumot – nyilatkozta.

 

További részleteket a 24 Óra szeptember 29-i számában olvashatnak!

(A kiemelt képünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában