tucker carlson

2021.08.09. 07:17

Szárriporter Esztergomban: hazudik, aki szerint Amerikában nagyobb a szabadság

A Mathias Corvinus Collegium esztergomi fesztiválján Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív televízió műsorvezetője a magyar szabadságot is méltatta.

Pöltl Oxi Zoltán

Esztergom, 2021. augusztus 7. Tucker Carlson, a Fox News amerikai konzervatív televízió mûsorvezetõje, közéleti kommentátor elõadást tart Esztergomban a Mathias Corvinus Collegium Feszten (MCC Feszt), a Széchenyi téren 2021. augusztus 7-én. MTI/Szigetváry Zsolt

Forrás: MTI

Fotó: Szigetváry Zsolt

Bár az első, csütörtöki napon az idei év talán legnagyobb felhőszakadása volt Esztergomban, az MCC Feszt egy minden eddiginél grandiózusabb rendezvényként jelent meg a sokat látott királyvárosban. A Hangot adunk a tehetségnek! mottójú fesztivált az egyetem kuratóriumi elnöke, Orbán Balázs miniszterhelyettes mellett Völner Pál országgyűlési képviselő és Hernádi Ádám polgármester is köszöntötte.

Orbán Viktorral készített interjút az előadása előtt

Az események nyolc különböző helyszínen zajlottak, a különböző tematikájú színpadok a Királyváros- és a Vízivárosnegyedekben kaptak helyet. A közéleti témájú előadások közül az amerikai sztárriporter, a Fox News csatornán saját műsorral rendelkező Tucker Carlson fellépését várták és hallgatták a legtöbben, ami egyrészt köszönhető volt annak is, hogy Carl­son a fesztivált megelőző napokban Orbán Viktor miniszterelnökkel készített interjút, ami nagy visszhangot keltett a hazai és nemzetközi sajtóban egyaránt.

– Az Egyesült Államok nagyszerű ország, de hazudik, aki azt mondja, hogy szabadabb Magyarországnál – mondta Carlson. Az amerikai közéleti kommentátor itt is hatalmas sikert aratott. Hangsúlyozta: az Egyesült Államokban fizikai fenyegetés és cenzúra vár azokra, akik hangosan bírálják a politikai fősodor irányvonalát.

Carlson kifogásolta, hogy akadnak, akik kioktatják Magyarországot, ahol szabad és tisztességes választások vannak, és a médiaegyensúly sokkal egészségesebb, mint az Egyesült Államokban. Aláhúzta: a szabadság apadásának jelei – a humor betiltása és a nyelv ellenőrzése – az Egyesült Államokban is megfigyelhetők.

A műsorvezető szerint Magyarország példa mások számára „csendes, boldog egyszerűsége” miatt, olyan dolgok miatt, mint a tisztaság, a rend, a társadalom nyitottsága, a bűnözés hiánya és a határ ellenőrzése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában