tatabánya

2021.08.11. 21:40

Körvonalazódik az új vasútállomás, a dózsakertiek külön örülhetnek

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője számolt be a tatabányai vasútállomás tervezési koncepciójának végelegesítéséről.

Kemma.hu

Bencsik János, a Tatai-medence országgyűlési képviselője számolt be a tatabányai vasútállomás tervezési koncepciójának végelegesítéséről.

Forrás: Bencsik János/Facebook

Az országgyűlési képviselő szerdán a tatabányai önkormányzatnál az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), a MÁV, valamint Szücsné Posztovics Ilona polgármester társaságában egyeztetett az új vasútállomás tervezési koncepciójáról.

A Fidesz-KDNP-s politikus emlékeztetett rá, hogy a kormány tavaly decemberben egymilliárd forintot biztosított a MÁV-nak az új tatabányai vasútállomás beruházásának előkészítésére és a kiviteli tervek elkészítésére. Mindemellett arról is beszámolt, hogy a 600 millió forintos korányzati támogatással megvalósuló átmeneti akadálymentesítés részeként elkezdték az ideiglenes liftaknák és liftek tervezését is.

A tervezési koncepcióból három változat készült, és a végső polgármesteri észrevételek után Bencsik János az alábbit továbbítja az ITM-nek:

  • Az új utasforgalmi létesítményt a Dózsakert-Újváros között épülő hídszerkezeten helyezik el
  • Az újvárosi oldalon közvetlen kapcsolatot nyer a Konzum és a Vértes Center épületeihez
  • A dózsakerti oldalon 187, az újvárosi oldalon 87 új parkoló épül.
  • A peronok hagyományos lépcsőn, mozgólépcsőn és liften lesznek elérhetők
  • Mindemellett azt is megfogalmazta igényként, hogy a jelenlegi két, kiszélesítendő peron mellé épüljön meg egy harmadik is, mely az elővárosi viszonylatok biztonságos és kényelmes kiszolgálását tenné lehetővé.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában