segítségnyújtás

2021.06.07. 07:00

Összefogtak a Tappancsért, még Zalából is jöttek adományok

Tappancs Állat­otthon Alapítvány és Őrszolgálat felhívást tett közzé a közelmúltban, miszerint adományokra lenne szükségük. Sokan összefogtak értük.

Szász Dalma Kitti

Forrás: Beküldött

Zsigáné Marosi Éva menhelyvezető portálunknak elmondta, hogy erre azért volt szükség, mert a koronavírus-járvány miatt csökkent azon emberek száma, akik a menhelyen élő állatokat látogatták, örökbe fogadták, vagy valamilyen formában támogatták őket. Sajnálatos módon ezért a járvány harmadik hullámának végére szinte teljesen kifogytak a konzervekből és a tápokból. A helyzetet pedig az is súlyosbította, hogy vannak olyan kutyák, akiknek gyógytápra van szükségük, melyek megvásárlásra igen költséges.

Felhívásukra sokan reagáltak, többek között a tatabányai polgárőrök, akik rögtön a segítségükre is siettek. Emellett Fátrai Zsuzsanna, a Tatabányai Benedek Elek Óvoda intézményvezetője is, valamint a Tatai Civilek és a zalaegerszegi Bogács Menhely aktivistái, akik nagyobb mennyiségű étellel támogatta a bajba jutott menhelyet. A zalai megyeszékhelyről mintegy 45 zacskó táp érkezett, valamint egy raklapnyi alutasakos macskaeledel is, melyet kifejezetten ivartalanított cicáknak készítenek. A menhelyvezető nagyon hálás volt és a négylábúak nevében is kifejezte köszönetét.

– Mivel az alapítványunknál kevesebb a macska, a Szent Borbála Kórháznál pedig Gizi néni rengeteg cicát gondoz, ezért juttattunk a felajánlásból oda is. Mivel a tápok gyorsan fogynak, ezért továbbra is szükségünk lenne rá, illetve macskaalomra is, így a jövőben is folyamatosan fogadjuk a különböző felajánlásokat – részletezte Zsigáné Marosi Éva.

Kirándulnak is

Haraszti Tündétől, a Benedek Elek Óvoda egyik óvónőjétől megtudtuk, természetvédelmi kirándulással egybekötve keresik fel évről évre a menhelyet. A gyűjtésbe bevonják a szülőket és az intézményben dolgozókat is egyaránt, akik mindig készségesen adakoznak. A tápok mellett, fertőtlenítőszereket és takarókat is visznek az elárvult állatoknak. Mint mondta, ezeken a napokon nem csak a természetvédelemről beszélnek a gyerekeknek, hanem a felelős állattartásról is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában